Derfor betyr storkampen mer for disse to

Foto: Getty Images / All Over Press

- Vi kommer til å gå hardere inn i duellene enn vanlig.

Søndag braker Tottenham og Liverpool sammen på White Hart Lane i kampen om tre viktige poeng i Premier League.

Men for enkelte av spillerne på banen, handler det om så mye mer enn bare noen poeng.

I sommer arrangeres VM i Brasil, og for de fleste brasilianske fotballspillere vil det være en drøm å få representere hjemlandet på hjemmebane.

På Tottenham og Liverpool finner vi tre spillere som alle er høyaktuelle til Luiz Felipe Scolaris VM-tropp, samt en outsider.

Sandro, Paulinho og Lucas Leiva kjemper alle om en plass på Brasils sentrale midtbane. Paulinho ser for øyeblikket ut til å være selvskreven, men den andre plassen står trolig mellom Leiva og Sandro.

Sandro var lenge førstevalget på Brasils midtbane, men etter at han pådro seg en alvorlig kneskade forrige sesong, og Leiva senere kom tilbake fra skade, har plassen stått mellom Liverpool-spilleren og Luiz Gustavo de siste kampene.

Varsler tøffe dueller
Tottenhams midtbanegigant, som også går under navnet «The Beast», er imidlertid klar på at han skal gjøre alt han kan for å vinne tilbake plassen.

- Vi kommer til å gå hardere inn i duellene enn vanlig, sier Sandro til The Telegraph om duellen mot Lucas.

- Jeg vet at han kommer til å ringe meg om vi taper, forklarer Sandro, som gleder seg til søndagens kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andrew Matthews / Pa Photos

Selv om de er konkurrenter på banen, legger ikke Tottenham-spilleren skjul på at de begge ønsker hverandre suksess.

Da Sandro mistet store deler av forrige sesong på grunn av en kneskade, var Lucas den første til å ta kontakt.

- Det er vanskelig å kalle ham en rival fordi han er en god venn. Da jeg skadet kneet var Lucas den første som ringte meg. Han hadde hatt en lignende skade og fortalte meg at jeg ikke måtte stresse - «sånne ting skjer», sier Sandro.

- Han har hjulpet meg hele tiden og når han nå er på landslaget, så ønsker jeg ham lykke til. Han sa det samme til meg da jeg var på landslaget, sier Sandro.

Coutinho-skryt
Også brasilianske Philippe Coutinho blir trolig å se på White Hart Lane søndag. Foreløpig har den lille playmakeren til gode å overbevise Scolari, men Sandro tror ikke det nødvendigvis er lenge til Liverpool-spilleren blir å se på landslaget.

- Han gir pasninger som Ronaldinho. Man tror han kommer til å sende ballen ett sted, og så sender han den et helt annet sted.

- Ronaldinho gjør akkurat det samme, man tror at han skal gjøre en ting, og så gjør han noe helt annet. Jeg synes de to er veldig like. Han har fått en god start i Liverpool, noe som er vanskelig, sier Sandro om landsmannen.

Liverpool-manager Brendan Rodger har lenge vært klar på at unggutten snart bør få sjansen på landslaget.

- Philippe er et så stort talent. Han er fantastisk å følge med på og jeg har mast på Scolari om ham, sier Rodgers til Liverpools offisielle hjemmeside.

- Felipe har bedt meg om å gi ham tilbakemeldinger på de brasilianske guttene, til og med de som spiller i andre klubber, men jeg konsentrerer meg om de jeg har her. For meg så er Philippe strålende, sier Rodgers.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Hard kamp om VM-plassene
Men det er en knallhard kamp om plassene på det brasilianske landslaget.

Starter vi bakerst på banen har QPR-keeper Julio Cesar og Atletico Mineiro-keeper Victor byttet på plassen mellom stengene for Brasil i de siste treningskampene.

Cesar har imidlertid ikke spilt en eneste seriekamp for Queens Park Rangers denne sesongen, og bør nok satse på et klubbskifte i januar om han skal greie å forsvare plassen.

Utenom Victor, banker også blant andre Valencia-keeper Diego Alves på døren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Luiz eller Dante?
I midtforsvaret virker det som Scolari er meget godt fornøyd med både Thiago Silva og David Luiz. Sistnevnte må likevel forvente hard konkurranse fra Bayern Münchens Dante.

Luiz får ikke like mye spilletid av José Mourinho, mens Dante fortsetter å imponere stort for den tyske serielederen.

På backplassene er det en rekke spillere som har muligheten til å komme seg til VM. I Brasils forrige treningskamp ble Paris Saint-Germains Maxwell, samt Maicon brukt på backplassene.

De er imidlertid langt fra en sikker plass. Både Dani Alves og Marcelo vil være blant spillerne som håper på en plass på VM-laget.

Neymar på topp
I angrep har Brasil, ikke uventet, en lang liste med spillere å ta av. For øyeblikket virker Neymar og Hulk å være de to sikreste angrepskortene på Scolaris VM-lag.

Han vil trolig også finne en plass til Chelsea-spilleren Oscar.

Jo, Bernard, Willian, Marquinhos, Robinho og Ronaldinho er bare noen av spillerne som også fortsatt har et håp om å spille på VM-laget.

Det går med andre ord mot noen spennende måneder for de brasilianske spillerne og en god duell får vi altså søndag når Sandro og Lucas skal krige på midtbanen på White Hart Lane.

Kampen følger du i vårt livesystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.