RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ble det ikke Arsenal-gull i år

Foto: Adrian Dennis (AFP)
Sist oppdatert:
Mot Stoke viste Arsenal hvorfor det er Chelsea og Manchester United som kjemper om ligatittelen.

STOKE - ARSENAL 3-1:

Arsenal vant ligaen med Arsène Wenger som manager i 1998, 2002 og 2004.

Men siden den gang har laget slitt med å yte det som trengs for å gå helt til topps på tabellen i Premier League. Det har rett og slett bare blitt nesten hvert eneste år, noe en andreplass, to tredjeplasser og tre fjerdeplasser de seks siste sesongene understreker.

Denne sesongen har laget lenge utfordret Manchester United på topp.

Men mot Stoke søndag ettermiddag viste Arsenal hvorfor det er Chelsea og Manchester United som går til det endelige slaget om gullet senere på dagen - og ikke londonlaget.

Så lite skiller Arsenal fra gullet: Så nære, Wenger!

Forsvarsfeil ødela
Allerede før kampen var Arsenal i realiteten ute av kampen om gullet, men antakeligvis fantes det enkelte supportere som ikke ville godta at serietittelen var utenfor rekkevidde.

Seks poeng opp til Manchester United med tre kamper igjen å spille var mange poeng, men dersom Chelsea skulle slå rødtrøyene senere på søndag ville det bare skille tre poeng opp til førsteplassen for Arsenal - dersom Stoke ble beseiret på Britannia Stadium, må det legges til.

Men i matchen mot Stoke var det enkle forsvarsfeil som ødela for Arsenal.

Feil som må lukes bort om laget skal være kapable til å ta gull i en av verdens desidert tøffeste ligaer.

Arsenal åpnet riktignok best, og la et visst trykk på vertene i åpningsminuttene. Men etter hvert roet tempoet i matchen seg - og Stoke fikk overta initiativet.

Passivt bakover
Etter en knapp halvtime fikk vertene frispark helt nede ved cornerflagget, og Jermaine Pennant slo inn.

Johan Djourou mistet markeringen sin fullstendig, og dermed kunne Kenwyne Jones løpe ballen inn i nettet til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Og fem minutter før pause ville Jermaine Pennant stå for moroa selv.

Kantspilleren vant ballen på Arsenals banehalvdel, og fikk i overkant mye rom for seg selv i gave fra et gjestmildt Arsenal-forsvar.

28-åringen forserte framover og ladet skuddfoten. Johan Djourou ville gjerne rette opp feilen fra tidligere, og kastet seg inn for å blokkere skuddet. Men resultatet var at ballen gikk i en bue over keeper Wojciech Szczesny, som ikke klarte å gjøre annet enn å vippe ballen videre inn i nettet.

Hjemmelaget kunne gå til pause med en ikke ufortjent ledelse. Og selv om Arsenal slet med å komme tilbake i matchen i andre omgang, kan man i det minste ikke klage på temperaturen på gressmatta.

To mål på ett minutt
Midt i andre halvdel kom Jack Wilshere med en hasardiøs takling med strake ben og knottene først mot Jermaine Pennant, og sistnevnte svarte med å sprette opp og dytte til Arsenal-spilleren.

Mange så nok for seg at Wilshere måtte se det røde kortet, men dommer Mark Halsey valgte i stedet å vise fram ett gult kort til hver av spillerne.

Minuttet etterpå fikk Robin van Persie muligheten fra fem meter, men klarte ikke å overliste keeper Begovic - nok et eksempel på hva Arsenal må forbedre for å ha sjansen i toppen av ligaen.

Ni minutter før full tid fikk van Persie imidlertid en ny sjanse, og denne gangen var ikke Begovic like patent da han skulle prøve å stanse skuddet fra 18 meter. Ballen gikk under målvakten, og Arsenal fikk nytt håp om poeng med van Persies scoring i sin åttende bortekamp på rad.

Det håpet holdt i ganske nøyaktig ett minutt, før Jonathan Walters satte ballen kontant i målet etter at Andy Wilkinsons skudd var blitt blokkert av Johan Djourou.

Beste Stoke-sesong noensinne
3-1, altså, og dermed er Arsenals gullhåp definitivt knust.

Stoke på sin side har alle muligheter til å gjøre sin beste sesong i klubbens historie. Laget ligger på en sensasjonell åttendeplass, men bare tre poeng skiller ned til West Bromwich på 13.-plass - med to kamper igjen å spille.

Arsenal på sin side må passe seg for at tredjeplassen i ligaen ikke glipper. Londonlaget har fem poeng ned til Manchester City på fjerde, men sistnevnte har en kamp til gode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere