Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ble Gabriel ofret

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Det var ikke et feilgrep, mener Cervélo-sjefen.

Jean-Paul van Poppel var mannen som klekket ut lagtaktikken i Cervélo-bilen under Milano-Sanremo. Han fikk flere vanskelig valg å ta, da en utbrytergruppe på 11 mann stakk av tidlig.

Cervélo TestTeam hadde nemlig ingen i bruddet. Gabriel Rasch ble satt til å taue hovedfeltet de neste 10-12 milene, en avgjørelse blant annet Thor Hushovd mente var gal.

- Gabriel var sistemann inn på laget, fordi Simon Gerrans ikke kunne stille til start. Han er alltid klar for å gjøre en jobb for laget. Denne gangen var det han som måtte først i aksjon for å få kontroll på utbryterne, sier sportsdirektør Jean-Paul van Poppel til Nettavisen.

Måtte kontrollere bruddet
Under fjorårets ritt fikk utbryterne på det meste 16 minutters forsprang til hovedfeltet. Ved hjelp av sprintlagene LPR Brakes (kjørte for Alessandro Petacchi) og Quick Step (med Tom Boonen), holdt Cervélo-laget avstanden i sjakk denne gangen.

- Vi ønsket ikke at bruddet skulle får mer enn fem minutter til hovedfeltet. Da følte vi oss trygge på at vi kunne kjøre dem inn igjen. Jeg er ikke sikker på at dette var et feilgrep. Jeg har snakket med Gabriel etter rittet og vet at han følte seg supersterk, men noen måtte gjøre jobben.

- Men hvorfor velger du da Gabriel, når han har såpass gode bein?

- Vi var nødt til å ta et valg. Det var enten Gabriel, Hayden (Roulston) eller Jeremy (Hunt). Vi måtte avgjøre om vi skulle sette en eller to mann til å gjøre jobben. Så lenge vi holdt avstanden nede i rundt fem minutter, bestemte jeg at det var nok at en mann gjorde jobben.

- Du må huske på at også Hayden syklet godt, og nesten kom seg over Poggio. Det klarte Andreas Klier, men han havnet på feil side av ledergruppen i spurten, forklarer van Poppel.

Uenige om taktikken
Både Rasch og lagkaptein Thor Hushovd var klar i sin dom etter rittet.

- Jeg er litt skuffet over at de setter meg til å taue og dra. Hadde vi kjørt litt annerledes, kunne også jeg ha sittet med i finalen, sa Rasch til Nettavisen.

- Gabriel klarte seg bra. Selv om han måtte dra foran i 10-12 mil, var han med helt til slutten. Han viste stor styrke. I dag var det feil taktikk å benytte ham på den måten. Nå vet vi at han er sterk nok til å være med helt inn til finalen, lød dommen fra Hushovd.

Overraskelsen Gabriel
van Poppel vegrer seg altså for å benytte seg av uttrykk som «feil taktikk». Men han innrømmer at våren ser solfylt ut for lagets norske hjelperytter.

Les også: Hushovd gir full støtte til Rasch

- Gabriel har vist stabilitet gjennom de tre rittene han har syklet med meg som sportsdirektør denne sesongen. Han har virkelig overrasket meg.

- Er det større sjanser for at han blir tatt ut til Flandern Rundt og Paris-Roubaix nå?

- Han er aktuell og er i godt slag i hvert fall. Jeg ønsker å se an rittene i Waregem og Harelbeke først. Vi er inne i en periode hvor det er lett å pådra seg sykdom. Det kan også skje uforutsette ting underveis som for eksempel velt. Jeg ønsker å se det an litt og ikke ta ut laget for tidlig, svarer han.

PS! Gabriel Rasch sykler GP i Waregem onsdag og E3 Prijs-Harelbeke lørdag.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!