*Nettavisen* Sport.

Derfor bør Liverpool frykte disse gutta

Foto: AFP/Scanpix

Om du tror Unirea blir en kasteball på Anfield, må du trolig tro om igjen.

18.02.10 16:41

De færreste av oss hadde vel grundig kjennskap om rumenske Unirea Urziceni før årets sesong tok til tidlig høst 2009.

Klubben skal nemlig ikke beskyldes for å ha dominert europeisk fotball siden den ble etablert tilbake i 1954. Men etter meget hederlig innsats under gruppespillet i Mesterligaen, er det nå ingen grunn til å undervurdere det rumenske topplaget.

Torsdag barker de sammen med Liverpool på Anfield, og selv om dette er en kamp som engelskmennene i utgangspunktet bør vinne, så er langt fra sikkert at det går like glatt som ventet.

I sin mesterligadebut samlet Unirea åtte poeng på seks kamper (2-2-2). De scoret åtte ganger, og måtte se åtte baller slippe inn i eget nett. Da sluttstillingen skulle gjøres opp var de faktisk bare ett poeng bak Stuttgart på andreplass i gruppen, og hele seks poeng foran Glasgow Rangers som endte opp helt sist.

PLING-festen i Europaligaen følger du i vårt livesystem.

- Mer offensive enn tidligere
Så hva er egentlig hemmeligheten til laget som i sin 56 år lange historie, faktisk bare har vunnet den rumenske toppserien ved én anledning, sesongen 2008/2009.

Ifølge den rumenske sportsjournalisten Emanuel Rosu, så er det først og fremst angrepet som er lagets største styrke. Selv om Unirea mistet den viktige treneren, tidligere Chelsea-helt Dan Petrescu, i desember, så mener Rosu at lagets nye sjef, Rony Levy, ønsker å bygge videre på Petrescus offensive spillestil.

- Dan Petrescu skapte dette laget, så det kommer nok ikke til å være synlige forskjeller i spillestilen. Men ut ifra det jeg har sett av laget nå i vinter, så virker det som om Rony Levy satser enda mer offensivt enn det Petrescu gjorde, sier Emanuel Rosu.

- Laget reiste til Merseyside for over en uke siden, og har trent på Evertons treningsanlegg. David Moyes' bror har i flere år hatt ansvaret for å arrangere Unireas treningsopphold i Skottland. De har også spilt en treningskamp mot Nortwich Victoria på engelsk jord, og burde være godt forberedt, sier fotballjournalisten.

Targetmann på topp
Unireas antatt beste spiller, og toppscorer heter Marius Bilasco.

Den 1,84 cm høye spissen har flittig funnet nettmaskene siden han kom til klubben i 2007, og er også lagets toppscorer.

- Bilasco er helt klart lagets beste spiller, og toppscorer denne sesongen. Han er en targetmann, til tross for at han ikke er spesielt høy. Men han er fantastisk i lufta, og flink til å hjelpe midtbanespillerne til å komme med framover, sier Rosu.

- Iulian Apostol, Sorin Frunza og Raul Rusecu er også glimrende spillere, mens argentinske Pablo Brandan er et stort talent. De er ikke store verdensstjerner, men de gode nok til å utfordre de fleste. Det beviste de i Mesterligaen, sier journalisten.

- Bør ikke undervurderes
Klubbens kanskje beste resultat i Mesterligaen var 4-1-seieren over Glasgow Rangers i Skottland. Greame McPherson, journalist i The Glasgow Herald, overvar kampen, og er ikke sen om å sende ut en advarsel til Liverpool om at de ikke må finne på å undervurdere det rumenske laget.

- Unirea spiller utvilsomt god fotball. De holder ballen nede på bakken og pasningene går fort. Spesielt Brandan var en trussel. Han raidet nedover vingen gang på gang, og skapte trøbbel for Rangers. Det var ikke overraskende at han scoret det fjerde målet. han er virkelig en moderne venstreback, sier McPherson.

- En kan vel si det slik at jeg også så Sevilla spille på Ibrox, og fotballmessig var de ikke noe bedre enn Unirea. Rumenerne slo jo også Sevilla på hjemmebane, så de er absolutt ingen kasteball, forteller han.

Kilder: Goal.com, The Glasgow Herald, Gazeta Sportuliror, Wikipedia.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.