Gå til sidens hovedinnhold

Derfor bruker han ikke Thingnes-navnet

Norges nye OL-brødre har det meste til felles. Men ikke bruk av etternavn.

SOTSJI (Nettavisen): Tarjei Bø (25) har for lengst vært et husholdningsnavn i norske hjem. Det siste året har også hans lillebror Johannes Thingnes Bø (20) skutt seg inn i nordmenns hjerter.

I desember tok han to strake verdenscupseire i Frankrike og viste Norge at det er flere med etternavnet Bø som går fort med ski på beina og børse på ryggen.

Til tross for at brødrene er like på flere måter, er det én ting som skiller dem:

Bruken av Thingnes i etternavnet.

Oppkalt etter morfaren
Vi lar Tarjei selv forklare årsaken til det lille «mysteriet».

- Det er fordi navnet til mamma er Thingnes, pappa er Bø. Vår avdøde bestefar het Johannes Thingnes, og han tok både fornavn og etternavnet fra den siden av familien, sier Bø til Nettavisen.

- Alle andre heter Bø. Johannes er den eneste som bruker Thingnes i etternavnet, fortsetter han.

- Hvordan blir det å duellere mot broren din i et OL?

- Jeg har aldri tenkt på det, egentlig. Jeg føler heller jeg konkurrerer mot alle andre. Men jeg har sagt at jeg er i form, og hvis jeg ikke slår ham nå, er han vel rett og slett bedre enn meg. Jeg gleder meg til vi skal gå stafetten sammen, det blir nok den største opplevelsen i OL, sier Bø.

- Kjempeforhold
Skiskytterne har de siste dagene testet OL-løypene i fjellområdet i Sotsji. Så langt er inntrykkene positive.

- Det er kjempefint her. Perfekt løype, perfekt hotell og alt har gått bra hittil. Det er kjempefine forhold her, med masse snø. De har oppgradert løypa litt fra i fjor, og de har fått utlignet litt de elendige nedoverkjøringene. Nå er det mulig å ha et skikkelig skirenn her, sier storebror Bø.

Det første skiskytterne skal konkurrere i under OL, er 10-kilometer sprint på lørdag. Det er Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Martin Fourcade som på forhånd er de store favorittene, men mange kan vinne og gutta er spente før lekene setter i gang.

Stemningen i den norske leiren er god.

- Vi har det kjempefint. Det blir en del venting, og det kjedeligste er å vente på å konkurrere. Nå har vi ventet lenge nok, og er klare til å komme i gang, sier Tarjei Bø avslutningsvis.

Fakta:
Tarjei Bø
Født: 29. juli 1988 (25 år)
Klubb: Markane
OL-meritter: Gull stafett (2010)
Tidligere OL: 2010

Johannes Thingnes Bø
Født: 16. mai 1993 (20 år)
Klubb: Markane
Tidligere OL: Debutant

Nettavisen er på plass i Sotsji og kommer tilbake med flere saker fra OL-byen.

Kommentarer til denne saken