RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor «digger» skiskytterne Petter Northug

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø forsvarer Northugs oppførsel.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det haglet med kritikk mot Petter Northug fra flere kanter under NM.

Fra kollega Martin Johnsrud Sundby ble mosvikekspressen karakterisert som «feig» på grunn av løpstaktikken på 30-kilometeren.

Heller ikke etter løpet klarte Northug å imponere.

Eldar Rønning kunne da fortelle at han ikke syntes noe om at landsmannen aldri dukket opp til premieutdelingen etter samme løp.

Snakker «drit»
Petter Northug brydde seg tilsynelatende lite om hva langrennskollegene måtte mene, og selv om han muligens mistet noen poeng hos side lagkamerater, har en fortsatt en høy stjerne hos skiskytteressene Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

- Jeg synes han er en jævlig fet fyr. Han gir litt faen og har en sylskarp replikk som jeg synes er sykt artig med han, sier Emil Hegle Svendsen til Nettavisen, og kan fortelle at de to til tider har det gøy utenfor skiløypene.

- Vi snakker en del sammen når vi treffes. Jeg har ikke så mye kontakt utenom da vi treffes, men når vi gjør det så prater vi litt – litt drit. Da går det aldri i skisnakk, men blir heller kompissnakk, ler Svendsen.

Også Tarjei Bø innrømmer at han er svak for måten Northug oppfører seg på.

- Jeg digger Petter, jeg. Så lenge han kan vise til resultater, synes jeg han kan være akkurat som han vil, sier Tarjei Bø til Nettavisen.

- Det er utrolig deilig å se at han ikke bryr seg om hva folk mener om ham, fortsetter Bø.

Klare for VM
Onsdag møtte skiskytterlandslaget pressen for siste gang før de på søndag reiser til tsjekkiske Nove Mesto, hvor VM-starten går av stabelen 6. februar.

Tarjei Bø, som nylig gjorde comeback etter å ha vært satt ut med en virussykdom, antyder at sykdommen ikke har satt han altfor mye tilbake.

- Jeg har trent godt for meg selv etter Ruhpolding, og er skikkelig klar for å prestere i VM. Faktisk kan jeg ikke huske sist jeg var like motivert foran et mesterskap, forteller mannen som høstet tre individuelle medaljer i VM i Khanty Mansijsk for to år siden.

Norges største medaljehåp på herresiden er nok likevel Emil Hegle Svendsen, som så langt er eneste nordmann med pallplassering så langt denne sesongen.

- Det blir spennende å se hvordan det kommer til å gå. Jeg har det i hvert fall kjempebra om dagen, og gleder meg veldig til VM, forteller Hegle Svendsen.

Skiskytter-VM i tsjekkiske Nove Mesto arrangeres fra 7.-16. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere