RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor droppet han utlandet

Foto: AaFK
Men Sten Grytebust håper å komme seg uten innen to år.

Fredag ble det kjent at Sten Grytebust har skrevet under en ny kontrakt med Aalesund. Et langt år med forhandlinger er dermed over.

- Det har vært en lang prosess med mye mas, men nå er jeg veldig fornøyd. Jeg føler meg trygg på at dette er den riktige veien å gå, sier Grytebust til Nettavisen.

Han bekrefter at flere andre klubber har vært aktuelle.

- Jeg har hatt en del kontakt med andre klubber, men har valgt å bli i Aalesund, først og fremst på grunn av det sportslige. Jeg har utviklet meg veldig mye her, og føler fortsatt at jeg kan ta steg. Jeg tror også at Aalesund er en klubb som vil ta steg de neste årene, og det vil jeg være med å bidra til, sier 24-åringen, som tippeligadebuterte for de oransje i 2009.

Siden har han voktet målet i 90 eliteseriekamper.

- Nå har vi nok en viktig brikke på plass i spillerstallen. Sten er en av landets beste keepere, han har vært her lenge og er en lokal profil som vi ønsket sterkt å ha med videre, sier klubbdirektør Henrik Hoff i en pressemelding.

Grytebust påpeker overfor Nettavisen at han fortsatt drømmer om en proffkarriere i utlandet.

- Jeg har vært i kontakt med utenlandske klubber, men valgte å bli i Aalesund for nå. Jeg drømmer fortsatt om å spille i utlandet, og forhåpentligvis vil det skje om ikke så lenge. Målet er å komme seg ut av Ålesund og Norge før kontrakten har gått ut om to år, avslører han.

Det siste året har Grytebust debutert på landslaget, og vært med i troppen tre ganger. Landslagssjef Per Mathias Høgmo har tatt ut Aalesund-keeperen til de kommende privatlandskampene mot Danmark og Skottland.

- Jeg har begynt å få smaken på det, og har en kortsiktig ambisjon om å bite meg fast i troppen hver gang, sier Grytebust.

Han vil ikke svare på om han har snakket med Høgmo om klubbvalget.

- Jeg har snakket med mye gode folk, men vil ikke gå inn på hvem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere