*Nettavisen* Sport.

Derfor elsker de Solskjær

Fansen forklarer hvorfor Ole Gunnar Solskjær alltid vil være i hjertene deres.

22.12.06 13:56

Det hadde kanskje holdt med målet mot Bayern München i 1999, målet som avgjorde finalen i Champions League, og som ble satt inn av Ole Gunnar Solskjær på overtid.

Men Manchester United-fansen har flere grunner til å elske 33-åringen. Det er nemlig det de gjør: De elsker Solskjær.

Ingen andre sanger blir sunget så ofte og så høyt som "You are my Solskjær" på Old Trafford.

- Liverpool. 1999. Semifinalen i FA-cupen. Champions League-finalen gjorde Solskjær historisk. Men for meg er Liverpool-målet enda mer spesielt. Jeg hater Liverpool. På overtid, et smart skudd i korthjørnet. Solskjær løp bort til oss og kysset klubbemblemet, etter spekulasjoner om at han skulle dra. United og Tottenham var enige om en overgangssum på 60 millioner. Men Solskjær forlater oss aldri, sier Pete Boyle.

Boyle er verdens mest kjente United-supporter og forsanger på Old Trafford.

I en stor portrettsak over 12 sider i Sportmagasinet i Dagbladet forteller Boyle, manager Alex Ferguson og kaptein Gary Neville om sitt forhold til den 33 år gamle nordmannen.

Boyle trekker fram et annet øyeblikk, fra 2001 og en kamp mot Newcastle. Stillingen var 1-1, United hadde mistet ballen i angrep og Newcastle kontret og Robert Lee var snart alene med Uniteds keeper. Bakfra kom Ole Gunnar Solskjær halsende. Vel vitende om at han ville få rødt kort, kastet nordmannen seg fram og felte Lee. Han tuslet av banen før dommeren rakk å trekke kortet opp av lomma.

- Alle på Old Trafford stod og applauderte, fordi han ofret seg for Uniteds skyld. Typisk Ole Gunnar, sier Boyle til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.