*Nettavisen* Sport.

Derfor er han så sinnssykt rå

Foto: (EPA/Scanpix)

Det var ikke sprint Ola Vigen Hattestad hadde i tankene da han trente opp sin sterkeste side.

25.02.09 16:05

LIBEREC (Nettavisen): Løpet så egentlig ut til å være kjørt for Norge i lagsprinten. Johan Kjølstad hadde gitt Ola Vigen Hattestad et perfekt utgangspunkt på sisteetappen, men i den siste motbakken kom melkesyra.

Til og med hovedpersonen trodde slaget var tapt da finske Sami Jauhojärvi fikk en liten luke.

Men sprinttrener Ulf Morten Aune ble aldri bekymret. Han visste at Ola Vigen Hattestads har et våpen ingen andre matcher: De vanvittige dobbeltakene.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

Desidert best
Nærmest på bestilling staket østfoldingen forbi konkurrentene på det flate oppløpet – og gikk til slutt relativt komfortabelt inn til sitt andre VM-gull på et døgn.

- Ola er verdens beste sprinter på de fleste områder. Men på staking er han i hvert fall desidert best, sier sportssjef Åge Skinstad.

- Ola er sinnsykt rå i dobbeltak, fastslår Ulf Morten Aune.

- Jeg har en styrke der, erkjenner hovedpersonen.

Vasaloppet
Og det er ikke tilfeldig at nettopp staking er hans aller sterkeste side. Det var nemlig det ni mil lange og paddeflate Vasaloppet Ola Vigen Hattestad i utgangspunktet trente for.

- Ja, det er riktig det. Det var en sesong jeg satset på Vasaloppet, og da hadde jeg fire-fem timer lange staketurer. I stedet slo jeg igjennom i verdenscupen i sprint den sesongen, sier Hattestad når Nettavisen spør ham om Vasaloppet-satsingen.

Nå trener han mindre på den teknikken.

- Denne sesongen har jeg ikke hatt så mye fokus på det. Jeg la grunnlaget den gangen, smiler Hattestad.

Endelig feiring
Å si at Ørje-gutten er lykkelig, er et understatement. To VM-gull på to dager overgår alt av forventninger selv om han har vært verdens beste sprinter i to sesonger.

- Det er en drøm. Jeg tror ikke helt jeg skjønner det før om et par dager, innrømmer han.

- Nå gleder jeg meg til medaljeseremonien i kveld. Det blir ekstra stort å stå der sammen med Johan etter en lagkonkurranse. Etterpå skal vi ta igjen for den feiringen det ikke ble noe av i går, sier Ola Vigen Hattestad.

Sprintkongen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag