RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Martin ute av form

Sist oppdatert:
Brann-legen mener å vite hvorfor Martin er ute av form. Les årsaken.

(iBergen.no): Martin Andresen, Petter Vaagan Moen og Bjørn Dahl er spillere som alle har prestert under forventet så langt i sesongen. Brann-kapteinen har fått mye oppmerksomhet på grunn av nettopp formen, men spørsmål om Vaagan Moens form har også blitt diskutert. Bjørn Dahl har fått spilletid takket være Cato Guntveits skadesituasjon.

Sykdom
Felles for trioen er at alle så langt har prestert til dårligere børskarakter, på fxts spillerbørs, enn forrige sesong. En annen fellesnevner er at samtlige spillere mer eller mindre slet med sykdom helt i starten av sesongen.

- Etter mine begreper er sykdom en forklaring, jeg kan ikke se noe annet. Det får innvirkning på prestasjonene når man har vært syk. Om jeg har rett eller ikke vet jeg ikke, men det er en mulig forklaring, sier Ola Jøsendal til iBergen.no. Han er medisinsk ansvarlig i Brann.

På fxts spillerbørs for 2006 fikk Andresen 5,96 i snitt, noe som holdt til en sterk andreplass. Så langt i år har Brann-kapteinen spilt seg til 5,29 i snitt. Petter Vaagan Moen leverte til 5,38 forrige sesong, mens det i 2007 bare er prestert til et snitt på 4,33. Bjørn Dahl leverte til pene 5,00 i 2006, mens han så langt i 2007 har 4,75 i snitt.

- Spillerne hadde problemer med øvre luftveisinfeksjon og hadde infeksjon i kroppen. Ved sykdom blir prestasjoner på trening og i kamp redusert, det er naturlig, sier Jøsendal.

Frisk nå
Formsvikten skjøv nylig Vaagan Moen ut av landslagstroppen igjen, mens Dahl som tidligere har vært nevnt i landslagssammenheng var et stykke unna. Sistnevnte stod også over hjemmekampen mot Strømsgodset i andre serierunde, en kamp Cato Guntveit benyttet seg til å spille seg inn på laget. Dahl gjenerobret plassen først etter at en meget god Guntveit igjen ble skadet.

Verken Andresen eller Vaagan Moen har hatt særlig lyst til å snakke om formen og begge har tidligere uttalt at de føler de er på vei.

Bjørn Dahl på sin side har tidligere sagt til iBergen.no at sykdom har satt ham litt tilbake.

Jøsendal forsikrer om at spillerne nå er helt friske og at han ikke ser grunn til å ha gjort noe annerledes.

- Hvis spillerne er klare for å konkurrere ser jeg ingen grunn til at de ikke skal det, så lenge det ikke er farlig. Nå er de helt friske, er gladmeldingen fra Brann-legen til bergenserne.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere