Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er Petter Northug fornøyd

... selv om Morten Aa Djupvik trakk seg etter VM-suksessen i Holmenkollen.

DRAMMEN (Nettavisen): 1. august gikk Trond Nystad i gang med trenerjobben for det norske allroundlandslaget i langrenn for menn. Det nye trenerkapittelet startet med en barmarkssamling i tyske Oberhof for nordlendingen.

I slutten av september hadde landslagsgutta en ny barmarkssamling i Drammen. Der fikk Nettavisen høre trenerens førsteinntrykk til den nye jobben, og ikke minst utøvernes førsteinntrykk til den nye sjefen.

- Litt tidlig å si
- Alt har vært bra. Gruppen er bra og alle samarbeider bra. Jeg har blitt godt mottatt og alle trener bra. Kun positivt, konkluderer den nye landslagstreneren i samtale med Nettavisen.

Nystad forteller samtidig at de har vært heldige med skader og sykdom i sesongoppkjøringen.

- Det er som alt annet. Når man trener på noe blir man bedre. Vi har fått trent veldig bra og vi har også blitt skånt for alvorlige skader og sykdom, sier han.

Neste store samling for allroundlandslaget er i italienske Val Senales fra midten av november. Om de norske skistjernene kommer i form til sesongstarten og til Tour de Ski er han foreløpig litt forsiktig med å fastslå.

- Det er litt tidlig å si. Ut ifra den treningen vi har gjort og de testene vi har gjennomført ligger vi i rute, sier Nystad.

- Han er som nordlendinger flest
På en pressekonferanse i Drammen fikk landslagsgutta komme med sine åpenhjertige førsteinntrykk av Nystad.

- Trond har glidd veldig godt inn i gruppa. Vi har vært en veldig sammenspleiset gjeng de siste årene, men Trond har kommet med en del nye ideer som jeg synes er veldig positivt. Dette er et år vi har mulighet til å tenke litt annerledes. Det var fint vi fikk inn en ny trener i sesong uten mesterskap og så går vi inn i tre sesonger med mesterskap etterpå, sier Petter Northug.

- Jeg er veldig fornøyd med inntrykket jeg har fått av Trond. Han er veldig ryddig og er som nordlendinger flest, som sier ifra hvis noe det er noe feil eller noe som er bra. Jeg får raskt tilbakemeldinger på slike ting og han har funnet en god tone med Steinar (Mundal), sier landslagets andre nye fjes, Sjur Røthe.

Eldar Rønning har rukket å bli en av veteranene på landslaget og ringreven erkjenner at han var spent på mannen som skulle ta over treneransvaret etter Morten Aa Djupvik.

- Vi hadde en veldig god sesong i fjor og så fikk vi plutselig høre at Morten skulle gi seg. Jeg var litt spent på hvordan det ville bli å få en ny trener, men det har gått veldig bra. Det er veldig bra at Steinar er med videre slik at vi får kontinuitet i treningen og at Trond får vite hva vi har gjort. Samtidig har Trond kommet med en del nye innfallsvinkler på ting. Trond har mye erfaring fra både USA, Tyskland og Sveits som vil være nyttig, sier Rønning.

- Jeg var litt skeptisk
Steinar Mundal har i de siste årene vært teknikktrener for det norske landslaget. Da Morten Aa Djupvik gikk av som hovedtrener etter fjorårssesongen seilet Mundal opp som en av de heteste kandidatene for å ta over hovedansvaret. Valget falt som kjent på Trond Nystad og Mundal har fortsatt som teknikktrener. Endringene har vært overraskende positive sier sistnevnte.

- Jeg var litt skeptisk, eller ikke skeptisk, men spent på å få inn en ny trener. Når du er godt voksen er du litt spent på hva som kommer. Jeg kjenner Trond litt fra da jeg var trener i Canada og han var skiløper i USA. Jeg er veldig positivt overrasket over starten og jeg føler vi jobber tett og godt sammen. Han har en klar og tydelig lederstil. Det synes jeg er veldig bra. Han har gjerne så tydelige meldinger at det ikke engang blir tatt opp på evalueringsmøtene til våren, flirer Mundal.

- Det er noen rekruttlandslagsløpere som har fått en liten overraskelse der, skyter Eldar Rønning inn med et smil.

Kommentarer til denne saken