*Nettavisen* Sport.

Derfor er Sogndal på tabellbunn

Foto: Tor Yttri (Scanpix)

Bom på åpent mål og gavepakke i forsvar ga Fredrikstad tre poeng.

26.06.11 15:57

SOGNDAL - FREDRIKSTAD 0-1:

- Vi har hatt noen muligheter på dødball, sa Sogndals assistenttrener Terje Skjeldestad til TV 2 Sport i pausen av tippeligamatchen mot Fredrikstad på søndag.

Det var det man trygt kan kalle et understatement.

Bommet på åpent mål
For selv om det var Fredrikstad som hadde gått til pause med 1-0-ledelse, etter at gjestene utnyttet en forsvarsfeil hos Sogndal og Tarik Elyounoussi plasserte ballen trygt i kassa, var det Sogndal som hadde de største sjansene hjemme i saftbygda.

Spesielt den innbytter Espen Olsen fikk minuttet før pause, var av det slaget som må scores på for at laget skal holde seg oppe i Tippeligaen denne sesongen.

Per-Egil Flo slo hjørnesparket, som fant en umarkert Espen Olsen foran åpent mål.

Men når ballen mer traff Olsen enn Olsen traff ballen, endte det med at det i stedet ble en pasning til Vegar Gjermundstad, som ikke klarte å slå ballen tilbake inn i feltet.

Åpnet seg bakover
Og dermed kunne gjestene fra plankebyen gå til garderoben med 1-0-ledelse midtveis.

I andre omgang klarte ikke vertene å følge opp de gode sjansene fra de første 45 minuttene, selv om laget hadde ballen klart mer enn Fredrikstad.

Mot slutten av kampen sendte Sogndal flere menn i angrep i jakten på poeng, noe som etterlot store rom i den andre enden av banen.

Et drøyt kvarter før slutt kom Celso Borges alene med Sogndal-keeper Kenneth Udjus, men spissen klarte ikke å utnytte muligheten. Det klarte heller ikke Tarik Elyounoussi, da han sendte returen hårfint over tverrliggeren.

- Tungt
Tre minutter før full tid fikk Sogndal nok en stor sjanse, da en stuss havnet hos Ole Jørgen Halvorsen ved bakerste stolpe. Saftkokernes toppscorer sklidde imidlertid ballen over, og Fredrikstad kunne puste lettet ut.

At gjestene imponerte nevneverdig, kan man likevel ikke på noen måte si.

- Det var tungt i dag. Vi kom hit for å ta tre poeng, og vi lyktes med det, konkluderte Tarik Elyounoussi overfor TV 2 etter kampen.

Dermed sørger Sogndals sjansesløseri for at laget fortsatt ligger på bunn i Tippeligaen, før resten av runden fortsetter senere på søndag.

Laget har ett poeng opp til Viking, mens Fredrikstad tar steget opp til midten av tabellen med den viktige trepoengeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.