RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Solemdal usikker foran OL-debuten

Foto: Terje Bendiksby (NTB(/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg er usikker på formen, men prøver å ikke teste den ut for mye her.

En ikke helt planlagt sykdomsperiode gjør OL-debutant Synnøve Solemdal (24) usikker foran dagene som venter i Sotsji.

Lørdag går turen til byen ved Svartehavet. Denne uken har hun i likhet med de øvrige i skiskyttertroppen samlet røde blodlegemer i sveitsiske Lenzerheide. Det er et vintersportssted som blant annet huset to etapper i Tour de Ski på nyåret. Men aller mest kjent er det som alpinsted. I mars blir det verdenscupavslutning for Aksel Lund Svindal og co. der.

Skiskytterjentene har trent på sterk idrettslig grunn de siste dagene.

- Jeg er usikker på formen, men prøver å ikke teste den ut for mye her. Det blir nok sjanser til det senere. Men jeg tror det skal gå greit, og jeg gjør i hvert fall alt som er mulig for at den skal være god om to uker, sier jenta fra Tingvoll på Nordmøre.

God
Solemdal har hatt en variabel sesong. Hun vet at hun kan siden hun vant et verdenscuprenn i Hochfilzen før jul. Hun fikk også to pallplasser i Oberhof på nyåret.

Men det er alltid et men.

- Jeg fikk en fin tur til Anterselva etter rennene i Ruhpolding, men så kom jeg til Norge og ble småsyk. Da ble det noen dager i senga hjemme i Lillehammer før jeg kunne starte opp med trening igjen. Det er glemt nå. Nå har jeg fått trent bra i én uke, sa Solemdal da NTB fikk pratet med henne onsdag.

Spesielt
I Lenzerheide handler det meste om mengdetrening og veien mot overskuddet. Det handler om ro, terping av detaljer og konsentrasjon mot det som skal skje i Sotsji. Der starter det med sprint søndag 9. februar.

For Solemdal blir det spesielt. Hun har aldri deltatt i et OL før, men vet utmerket godt hva det dreier seg om. Hun kjenner det på hele seg.

- Jeg er førstereis i OL og vet ikke helt hva som venter meg. Jeg er veldig åpen for alt og kjenner at det er noe spesielt. Det gjelder sikkert for alle. Det blir en ny opplevelse, og så får jeg se hvordan jeg takler det.

- Hva er håpet ditt?

- Jeg har sagt at jeg har lyst til å kjempe om medaljer, da skal jeg være veldig fornøyd. Men aller viktigst er at jeg får følelsen av at jeg har gjort det jeg har kunnet. Hvis jeg klarer det og det likevel ikke blir medalje, så er det greit. Da er det bare å stikke fingeren i jorda og innse at jeg ikke har vært god nok. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere