RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Tomba i Val di Fiemme

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Alpintlegenden Alberto Tomba er på plass under ski-VM i Val di Fiemme.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Alpintlegenden Alberto Tomba er på plass i Val di Fiemme i forbindelse med verdensmesterskapet på ski.

Italieneren er for de fleste kjent fra en annen gren enn langrenn, hopp og kombinert, men arrangøren virker å håpe at idrettshelten skal være et viktig trekkplaster for å få publikum til dalen i Nord-Italia.

Vil «pushe» italienerne
Men da Nettavisen møtte Tomba i VM-byen Cavalese fortalte han om også en annen grunn til at han er til stede under arrangementet.

- Jeg er her kanskje for å promotere, men jeg synes det også er viktig at de italienske løperne tar medaljer. Jeg er her for å følge med på konkurransene, men også for å «pushe» de italienske løperne. Jeg vil «pushe» de til å vinne medaljer, sier Tomba til Nettavisen.

- Jeg er her for å «pushe» de italienske utøverne, gjentar skilegenden entusiastisk.

- Tror ikke på medaljer
Mannen som også går under kallenavnet «La Bomba» sier han har snakket med den italienske langrennstreneren før mesterskapet.

- Jeg snakket med den italienske treneren Silvio Fauner. Han fortalte meg at løperne er i god form, men at de ikke har mulighet til å vinne medalje. Men jeg ønsker at de skal klare i hvert fall en bronsemedalje, det er viktig nå i starten, sier La Bomba.

- Dette er tredje verdensmesterskapet i Val di Fiemme, og de vet hvordan de skal arrangere et flott mesterskap. Og så er det også året før OL i Sotsji, så det er viktig at det blir gjort bra, forteller den italienske skilegenden.

Alberto Tomba er sett på som én av de aller største alpinistene gjennom tidene og kan se tilbake på hele tre OL-gull.

Hans karisma, samt prestasjonene i slalåmløypa har også gjort Tomba til en av Italias aller største idrettshelter.

Tomba tok seg også tid til å snakke om Aksel Lund Svindal da Nettavisen møtte ham.

Det kan du lese mer om her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere