Gå til sidens hovedinnhold

Derfor fikk Allardyce sparken

Ønsket seg John Carew. Eierne var uenige.

Nyheten om at Blackburn-manager Sam Allardyce umiddelbart måtte forlate sin stilling på mandag, skapte sjokk og vantro hos mange.

Les også: Gamst håper på profilert manager

Men når styreformann i Venky Group som eier klubben, Anuradha Desai, endelig snakker ut om valget om å avskjedige Allardyce fra jobben, ber hun fansen om å stole på eierne.

- Ingenting imot Sam
- Vi ønsker god fotball, og at Blackburn skal bli nummer fire eller fem i ligaen - eller enda bedre. Fansen bør stole på oss, for dette er til klubbens beste, forteller hun til Lancashire Telegraph.

Hvorfor Allardyce fikk sparken, skyldes ifølge styreformannen at han ikke delte eiernes visjon for klubben.

- Vi har ingenting imot Sam, men vi har en annerledes visjon framover og vi ønsker å se klubben vokse. Det handler ikke om Bolton-kampen, det har vært i tankene våre i lang tid, påpeker Desai.

Ifølge lokalavisa skal flere av Blackburn-spillerne være rasende over sparkingen, og eierne har også en stor oppgave foran seg med å overbevise fansen om at valget var rett.

I avisens egen avstemming, der over 3000 fans har sagt sin mening, mener omtrent 75 % at sparkingen av Allardyce var feil.

Ønsket seg Carew
At det blir en snarlig løsning på spørsmålet om hvem som overtar managerjobben i klubben, tyder imidlertid lite på.

- Det kan gå et par måneder før en ny manager er på plass, avslører Desai, som også tror at valget vil falle på en brite.

- Tanken er at det skal være en britisk manager, men vi er åpne for noe annet dersom det er en «outstanding» kandidat: En som vil være virkelig, virkelig god for klubben.

Sam Allardyces forhold til de nye Blackburn-eierne var knotete allerede fra starten av, ettersom Venky Group tidlig etterlyste en mer underholdende fotball fra laget.

Samtidig har transfermarkedet vært en kilde til uenighet: Mens Venkys ønskeliste ble antatt å bestå av spillere som tidligere Hull-spiller Geovanni og Middlesbrough-spissen Kris Boyd, hadde Sam Allardyce etter sigende sett for seg spillere som Roque Santa Cruz, Robbie Keane, John Carew og David Bentley, ifølge lokalavisa.

Eierne ba heller aldri om Allardyces planer for transfervinduet i januar, og planla aldri å inkludere manageren i deres framtidsplaner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken