*Nettavisen* Sport.

Derfor fikk Terry mildere straff enn Suarez

Foto: PA Photos/Scanpix

Det engelske fotballforbundet har offentliggjort rapporten.

05.10.12 11:57

Det engelske fotballforbundet publiserte fredag formiddag et 63 sider langt dokument som forklarer hvorfor John Terry ble ilagt fire kampers karantene.

Chelsea-kapteinen fikk karantenen og en bot på 220.000 pund som en følge av at han skal ha kommet med rasistiske kommentarer til QPRs Anton Ferdinand. I dokumentet sikriver FA at det ikke er deres jobb å bestemme hvorvidt 31-åringen er rasist eller ikke, men at forsvaret hans i denne saken var «lite troverdig».

Les rapporten her

Fire kamper
Terry, som tidligere ble frikjent for rasismeanklagene i en sivil rett, har fått 14 dager på seg til å anke avgjørelsen fra forbundet.

Da avgjørelsen om å utestenge Terry ble kjent tidligere i høst, var det mange som spurte seg hvorfor engelskmannen kun fikk fire kamper, mens Liverpools Luis Suarez fikk åtte kamper.

Liverpool-spilleren ble forrige sesong anklaget for å ha kommet med rasistiske kommentarer rettet mot Manchester Uniteds Patrice Evra, og ble senere dømt i denne saken.

Fotballforbundet forklarer de ulike straffene med at Terry kun fornærmet Anton Ferdinand én gang, mens Suarez gjentatte ganger skal ha komme med kommentarer mot Evra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Selv om også én gang, er én gang for mye, aksepterer kommisjonen at Terry sa dette i kampens hete. Hadde det blitt sagt flere ganger, ville straffen vært strengere, står det i rapporten.

Det uavhengige panelet som har gjennomgått Terry-saken mener også at Chelsea-spillerens kommentarer først og fremst var ment som en fornærmelse mot QPR-spilleren.

- En fornærmelse
Terry har selv forklart at han kun repeterte ord som Ferdinand hadde sagt til ham først, men i rapporten står det at 31-åringen ikke blir trodd på dette punktet.

Chelsea-lagkamerat Ashley Cole, som har vitnet på Terry vegne i saken, blir heller ikke sett på som et veldig overbevisende vitne, står det den 63 sider lange rapporten.

Terry skal ha sagt «fuc**** black cu**» til QPR-stopperen underveis i kampen som ble spilt i oktober i fjor.

- Kommisjonen mener det er klare og overbevisende bevis mot Mr. Terry og at ordene han rettet mot Mr. Ferdinand var ment som en fornærmelse, står det i rapporten.

John Terry offentliggjorde nylig at han gir seg på det engelske landslaget. Stopperen har tidligere vært kaptein på laget og står med 78 landskamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.