Gå til sidens hovedinnhold

Derfor floppet britene i VM

- To ryttere var gjennomsnittlige, resten var langt under pari, sier treneren.

Storbritannia og Chris Froome øynet før søndagens verdensmesterskap regnbuetrøya.

Tour de France-vinneren ble sett på som en utfordrer til gullet, og med seier ville briten blitt den første siden Greg LeMond i 1989 til å vinne touren og VM i samme sesong.

Samtlige briter brøt
Men med snaut 100 kilometer igjen av årets største endagsritt valgte Chris Froome å bryte rittet. Det gjorde lagkameratene hans også.

Ingen av Storbritannias åtte ryttere fullførte de 272 kilometerne.

- Vi er veldig skuffet. For å være ærlig hadde ikke rytterne den riktige innstillingen i dag. De virket ikke mentalt forberedt på hvor hardt det kom til å bli, sier britenes trener Rod Ellingworth til skysports.com etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter rittet stilte mange spørsmålstegn ved Storbritannias taktikk. Løypa besto av 100 kilometer som i hovedsak var flate før ti kuperte runder med målstrek i Firenze avgjorde rittet.

Jobbet tidlig i rittet
På de første ti milene var det i hovedsak Mark Cavendish og Luke Rowe som tauet feltet. Duoen er også de eneste som får godkjent av treneren etter jobben de gjorde.

- Samtlige på laget var i bussen med 100 kilometer igjen. Det er veldig skuffende. Rowe og Thomas var gjennomsnittlige, de seks andre var langt under pari, forteller Ellingworth.

Bradley Wiggins viste nylig i Storbritannia rundt og på temporittet i verdensmesterskapet at formen hans var god.

Les også: Comeback-seier for Wiggins på hjemmebane

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Han klarte ikke å henge med utfor
Den formen så ikke publikum noe til på søndag. I regnværet satt 33-åringen stort sett på halen av feltet før han ikke klarte å følge tempoet på runden i Firenze. Han brøt mer enn 120 kilometer fra mål.

- Jeg er sikker på at Wiggins er misfornøyd med prestasjonen. Han har vist at han er i form, men han hadde de samme problemene som i Giro d’Italia. Han klarte ikke å henge med i utforkjøringene og forsvant fra feltet, forklarer den britiske treneren.

- Italia og Belgia viste hvordan det skal gjøres
Den engelske journalisten William Fotheringham skrev mandag en artikkel i The Guardian hvor han skriver hvorfor britene mislyktes søndag.

- Det fungerer vanligvis bra for Froome når lagkameratene hans tar kontroll over feltet tidlig. Men i endagsritt som VM er nøkkelen å vite nøyaktig når laget skal arbeide. På søndag viste Italia og Belgia hvordan det skal gjøres, er et utdrag av det Fotheringham skriver i avisa.

Les også: Verdensmesterens lykkelige millionvalg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Like forhold for alle
Han mener det er fem punkter som førte til fiaskoen: rytterne hadde syklet for mange eller for få ritt i forkant, bare én av britene startet Spania rundt som blir sett på som en viktig oppkjøring, Team Sky konsentrerer seg for mye om Tour de France, dårlige taktiske avgjørelser i søndagens ritt, og at det britiske laget undervurderte oppgaven.

Du leser hele kommentaren til Fotheringham her (ekstern lenke) .

Det dårlige været ble etter rittet nevnt som en faktor som påvirket britenes innsats. Det vil ikke landslagstreneren ha noe av.

- Froome sa etter rittet at han slet med kulden og regnet. Men det var like forhold for alle. Jeg er svært skuffet over lagets prestasjon, sier Ellingworth til skysports.com.

Les også: Baskisk klatrer blir lagkamerat med Edvald

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken