Omega Pharma-Quick Step og Levi Leipheimer hadde et godt utgangspunkt med tanke på sammenlagtseier i Paris-Nice før lørdagens fjelletappe.

Med tanke på Leipheimers tempoegenskaper var det ingen grunn til å angripe dagen før rittets siste etappe, en bakketempo.

Det eneste som sto på agendaen til det belgiske storlaget lørdag var å få Leipheimer trygt i mål i Nice.

Men det skulle vise seg å bli en umulig oppgave.

Felt av regnvest
Allerede før hovedfeltet skrudde opp tempoet satte Levi Leipheimer seg selv i vanskeligheter.

- Det var en sving hvor det var litt grus, akkurat da hadde jeg regnvesten i hånda. Alle foran meg reagerte, og da måtte jeg gi slipp på vesten. Den traff forhjulet, og da ble det bråstopp. Heldigvis gikk det ikke så fort, så det var ingen stor sak. Men jeg slo håndleddet, det hovnet opp, men det gikk OK etterpå, forteller Leipheimer.

Årets vinner av det argentinske etapperittet Tour de San Luis-vinner er ikke den første som har blitt felt av en regnvest i årets Paris-Nice. Alexander Kristoff gikk i bakken mandag da en Astana-rytter feilberegnet vinden i langesonen.

Kristoff: - Utrolig at slikt kan skje

Leipheimer kom seg tilbake på sykkelen og fikk kontakt med feltet før førstekategorien Col de Vence (9,7 kilometer, 6,6 prosent). Da feltet var på vei nedover gikk det galt igjen.

- Movistar angrep, og jeg fulgte bra med på hjul med Bradley Wiggins og Alejandro Valverde. Uheldigvis kom det noen bakfra, og felte meg. Stijn Vandenbergh, Kevin de Weert, Dries Devenyns og Tony Martin ventet på meg, men problemet var at vi måtte ta mange risikoer for å hente feltet i utforkjøringen.

Leipheimer: - Uflaks
Like etter at Leipheimer og hans lagkamerater hadde innhentet noe av forspranget fikk amerikaneren smake asfalt for tredje gang lørdag.

I en venstresving sto en motorsykkel ved siden av en Lampre-ISD-rytter som hadde veltet. Bakre del av Omega Pharma-Quick Step-toget, hvor Leipheimer satt, suste rett inn i motorsykkelen. Leipheimer slo hoften, og ga dermed opp jakten.

- Det var tusen svinger nedover fjellet, så sjansen for at noe galt kunne skje var til stede. Det er lett for meg å si hva jeg kunne gjort annerledes nå, men det er en del av gamet. Det var bare uflaks, forteller 38-åringen.

Han får støtte av sportsdirektør Brian Holm.

- Det var ikke moro i det hele tatt, spesielt den siste velten. Hvis noe står stille langs veien, slik som motorsykkelen, så kan man skade seg skikkelig. Heldigvis kom han seg tilbake på sykkelen, det viser at han er sterk. Jeg er bare glad ingen brakk noe. Velt vil alltid være en del av sporten.

Belgisk triumf
Da Leipheimer hadde resignert fikk han følge av nesten hele Omega Pharma-Quick Step-laget til mål, bortsett fra Sylvain Chavanel og Tom Boonen. Laget fortalte i etterkant at Boonen ble spart til den siste milen, som var flat, hvis alt gikk etter planen med Leipheimer utfor. Slik gikk det altså ikke.

Chavanel er nå lagets beste plasserte i sammendraget på åttendeplass, 1,16 bak ledende Bradley Wiggins (Sky).

Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) vant den 219,5 kilometer lange etappen fra Sisteron til Nice. Det var Vacansoleils tredje etappeseier i årets utgave av «rittet mot solen».

Les også: De Gendt vant i Nice

Sammenlagt etter syv av åtte etapper:
1. Bradley Wiggins (Sky Procycling) 27.53,04
2. Lieuwe Westra (Vacansoleil - DCM Pro Cycling Team) +6
3. Alejandro Valverde Belmonte (Movistar Team) +18
4. Simon Spilak (Katjusja Team)+37 85
5. Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) +39 75
6. Maxime Monfort (RadioShack - Nissan) +46
7. Arnold Jeannesson (Equipe Cycliste FDJ - BigMat) +1,06
8. Sylvain Chavanel (Omega Pharma - Quickstep) +1,16
9. Robert Kiserlovski (Astana Pro Team) +1,21
10. Ángel Vicioso Arcos (Katjusja Team) +2,24
(..)
113. Alexander Kristoff (Katjusja Team) +42,55
120. Thor Hushovd (BMC Racing Team) +47,48

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).