RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor gikk superstjernen med solbriller

Fernando Alonso er optimist og ser lyst på livet og resten av sesongen, selv med øyebetennelse før løpet på hjemmebane i Spania til helgen.
Fernando Alonso er optimist og ser lyst på livet og resten av sesongen, selv med øyebetennelse før løpet på hjemmebane i Spania til helgen. Foto: Josep Lago (Afp)
Fernando Alonso er optimist og ser lyst på livet og resten av sesongen, selv med øyebetennelse før løpet på hjemmebane i Spania til helgen.

Han stilte på torsdagens pressekonferanse gjemt bak et par store solbriller og forklarte hvorfor.

– Jeg sliter med en skikkelig betennelse på det ene øyet og har fått beskjed om å skjerme meg for kunstig lys i størst mulig grad. Derfor bruker jeg briller. Det gjelder å roe ned øyet mest mulig før vi setter i gang med kvalifisering lørdag og selve løpet søndag, forklarte den dobbelte spanske verdensmesteren i formel 1.

Forrige gang han kjørte på banen i utkanten av Barcelona, krasjet han i den andre av tre testkjøringer han skulle gjennom før sesongstarten. Det gjorde at han ikke fikk med seg sesongåpningen i årets VM. Men det tenker han ikke på nå.

– Jeg har planer om å møte dem på søndag kveld, for jeg kommer til å bli værende her i Barcelona til mandag. Det kommer av at jeg har et sponsoroppdrag, så søndagen etter løpet vil passe glimrende for en middag og hyggelig sammenkomst med de folkene som hjalp meg etter ulykken, sa han.

Han måtte selvsagt også kommentere den elendige starten McLaren har hatt på sesongen. Samarbeidet med motorfabrikanten Honda har ikke fungert som ventet, og etter de fire første rundene er det ikke bli poeng på Alonso og co.

– Jeg er ikke bekymret. Vi klarte å snu trenden i Bahrain, og jeg er sikker på at vi vil nå målet vårt om å vinne løp. Her i Barcelona skal dere få se at vi tar ytterligere et skritt i riktig retning, mente verdensmesteren.

To ganger har Alonso gått til topps på hjemmebanen i Barcelona med Renault og Ferrari, men det er ikke mange som tror han kan klare det i år.

– Vi kommer til å være tilbake på topp, men det vil nok ta litt tid. Det gjelder bare å være tålmodige og få alt til å klaffe. Da vil McLaren ganske raskt være tilbake på vinnersporet. Derfor synes jeg at framtiden ser lys ut, sa spanjolen før helgens Spanias Grand Prix i formen 1. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere