RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Margrethe Myhrer

Derfor gjør Northug dette gratis

Sist oppdatert:
Skistjernen Petter Northug stiller opp i reklamekampanje.

Redningsselskapet har sammen med Sportsbransjen AS gått sammen om å produsere en kalender som skal få flere nordmenn til å bruke flyte- og redningsvester.

Petter Northug, Vibeke Skofterud, Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus, Hans Petter Buraas og Lene Mykjåland stiller opp gratis i kalenderen, som trykkes opp i 75.000 eksemplarer og skal deles ut gratis i 800 sportsbutikker over hele landet fra mandag 11. juni.

- Jeg er stolt over å være med og fronte en så viktig sak. Redningsvester redder liv, og forhåpentligvis lykkes vi også med å vise at de kan se ganske tøffe ut også. Hvis jeg kan være med og bidra til at flere mennesker husker vesten i sommer, så er målet mitt nådd, sier Northug i en pressemelding.

Prosjektleder Trond Evald Hansen, som er administrerende direktør i Sportsbransjen AS, mener at altfor mange nordmenn har mistet livet i drukningsulykker de siste årene.

Redningsselskapet tror dette initiativet kan hjelpe.

- Mange som ferdes i båt uten vest, har simpelthen bare glemt å ta den på. Tiltak som denne kalenderen kan hjelpe med å øke bevisstheten for vest generelt, og dette kan utgjøre en stor forskjell. Vi håper alle henger kalenderen på kjøleskapet i sommer, og tar stjernenes oppfordring om å bruke vest, sier Ernst Larsen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet.

Tall fra Sjøfartsdirektoratet viser at mer enn 30 personer omkommer i fritidsbåtulykker hvert år. Kun åtte av de 32 som mistet livet i 2011 brukte flyte- eller redningsvest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere