Derfor har hun sluttet å tvitre

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Det er lenge siden du har hørt noe fra VM-utøverne på Twitter.

26.02.13 20:04

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Twitter har blitt et populært kommunikasjonsmiddel for flere av Norges fremdragende langrennsløpere, og gir folk flest muligheten til å få et innblikk i hverdagen til toppidrettsutøverne.

Ekstra gøy hadde det kanskje vært å følge de norske medaljehåpene under VM i Val di Fiemme, men de har knapt gitt en lyd fra seg på Twitter siden mesterskapet begynte.

Nettavisen spør en av de aktive tvitrerne, Kristin Størmer Steira, om hvorfor.

- Det har vært ustabilt nett, også har jeg ikke alltid så mye å tvitre om, sier hun.

Vi mistenker at det ligger mer bak når et helt landslag slutter å uttrykke seg på det sosiale nettstedet.

- Ja, vi har fått beskjed om å være forsiktige med hva vi poster. Det skrives veldig mye under VM, så vi må være forsiktige med å tvitre for mye, innrømmer Steira, som la ut sin første Twitter-post under VM søndag.

- Gratulerer Jessie Diggins, Kikkan Randall og resten av det amerikanske laget, skrev hun etter at USA vant teamsprinten.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ta hensyn til andre
Kommunikasjonssjef i Skiforbundet, Espen Graff, forteller til Nettavisen at de har bedt utøverne være forsiktige med hva de poster under VM.

- Vi har ikke sagt at de ikke får tvitre, men har nevnt at de bør være ekstra forsiktige fordi det er veldig stort trøkk under et VM. Vi har sagt at de skal tenke seg om før de poster noe, og ta hensyn til andre. Man trenger ikke fortelle om alt som skjer på hotellet, for eksempel.

Graff har i utgangspunktet ingenting imot at utøverne uttrykker seg i sosiale medier.

- Vi vil jo ha levende og engasjerte utøvere. Det er sunn fornuft som gjelder, sier han.

Vil ha oppførselsregler
Sunn fornuft gjelder også for oppførsel generelt.

- Vi har ingen liste med regler for oppførsel som vi deler ut til utøverne, men det er noe jeg vil se nærmere på å få utformet, sier Graff.

Steira tror det kan være nyttig.

- Vi diskuterer hele tiden hvordan vi skal oppføre oss under mesterskap, og er flinke til å minne hverandre på det. Når det går bra er det veldig enkelt, men plutselig kommer en smell, og da må du holde fokus, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.