Gå til sidens hovedinnhold

Derfor har Real råd til Ronaldo

Real Madrid-presidenten forteller hvor pengene til alle overgangene kommer fra.

Signeringen av Kaká og det massive budet for Cristiano Ronaldo vil ikke føre til at Real Madrid blir tynget av stor gjeld, sier Real-president Florentino Perez.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ronaldo og Kaká
Real fikk tillatelse til å forhandle med Ronaldo etter at Manchester United aksepterte det svimlende budet på 800 millioner kroner for den portugisiske vingen.

Kaká skrev under for Real Madrid tidligere denne uken. Overgangen kostet det spanske laget rundt 670 millioner kroner. Da nærmer de seg 1,5 milliarder kroner, og de er ennå ikke ferdig med å handle.

Perez satser på å kunne forbedre regnskapet på tre områder:

- Øke billettsalget, øke banklånene og øke klubbens verdi, sier Perez ifølge Gazzetta dello Sport.

Bruker ikke egne penger
Han la til at Real har generert nok inntekter til å dekke disse massive utgiftene, og en del til, uten å måtte bruke sine egne penger.

- Pengene er bare klubbens og ikke mine, sier Perez, som tidligere har slått to overgangsrekorder med Zinedine Zidane og Figo. Begge ble kjøpt under hans første presidentperiode i klubben.

- Real Madrid tjener omtrent 3,5 milliarder i året på tre ting – en tredjedel fra billettsalg, en tredjedel fra TV-rettigheter og en tredjedel fra salg, forteller presidenten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken