RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Derfor heier svenskene på Northug i kveld

Sist oppdatert:
Aftonbladets tippeekspert anbefaler sine landsmenn å sette penger på gull til Petter Northug på lørdagens 30 kilometer.

Sverige har hatt et brukbart OL hittil, med Charlotte Kallas gull på kvinnenes åpningsdistanse og Bjørn Ferrys gull på skiskytterjaktstarten som høydepunktene.

Men det som har gledet svenskene mest hittil ser ut til å være Petter Northugs noe beskjedne start på mesterskapet. For Petter Northug havnet langt bak i åpningskonkurransen 15 kilometer fri teknikk, mens han måtte «nøye» seg med bronse på sprinten.

Dermed har svenskene brukt nesten like mye energi på hylle sine helter, som å hetse Norges største gullhåp blant de mannlige langrennsløperne.

Men dagen etter at Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal sørget for å parkere Sverige i konkurransen om flest gull i mesterskapet, ser det ut til at svenskene har tro på at de skal havne enda lengre bak.

Aftonbladets tippeekspert, Ulrik Sandebäck, skriver nemlig i sin daglige spalte at Petter Northug er ett av dagens tre sikreste tips i OL. For på lørdagens 30 kilometer med fellesstart og skibytte har Northug sannsynligvis sin største sjanse på gull, og det erkjenner også Sandebäck.

- Jeg kritiserte Svenska Spel for å ha hengt seg for mye opp i Northug-hysteriet. Jeg hadde nok også rett, han har ingen gull hittil. Men nå er tiden kommet, og da har de satt opp oddsen også. Takk for det, skriver Sandebäck i spalten sin.

For med en odds på to og en halv ganger innsatsen tilbake ved et eventuelt Northug-gull, mener Sandebäck at man får godt betalt.

Så gjenstår det å se om svenskene ser sitt snitt til å tjene penger på et norsk gull.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere