RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor hoppet han med «mamma» og «pappa»

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg synes det er en veldig fin måte å sette pris på dem, sier Bjørn Einar Romøren.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Som ventet var det ingen som kunne gjøre noe med suverene østerrikere under søndagens lagkonkurranse i normalbakken under ski-VM i Oslo. Bak Thomas Morgenstern og gjengen fulgte imidlertid det norske laget.

Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal og Tom Hilde leverte alle meget positiv hopping, og ble belønnet med sølv.

- Fikk sjansen
For Romøren var det hele kanskje litt ekstra spesielt.

For det første hoppet 29-åringen på sin egen hjemmearena foran et entusiastisk publikum. For det andre var det bare så vidt veteranen fikk hoppe i det hele tatt. Det ble nemlig ikke avgjort før prøvehoppingen i forkant av selve lagkonkurransen.

- Etter rennet i går fikk vi beskjed om at prøvehoppingen i dag ville avgjøre, sier Romøren.

- Da var det ikke annet å gjøre enn å hoppe så godt som mulig, og jeg hoppet godt på ski. Ikke helt superdupert, men godt nok til å få sjansen. Litt synd å slå ut en kompis, for det er jo det man faktisk gjør, sier den norske sølvvinneren og sikter til Johan Remen Evensen.

Hyllet foreldrene
Det var imidlertid ikke bare god hopping Romøren bemerket seg med. Observante TV-titter fikk kanskje også med seg at Hosle-hopperen hadde skrevet noe på hanskene. Ved nærmere ettersyn kunne man se at det sto «mamma» og «pappa».

- Hvorfor har du skrevet det på hansken?

- Jeg har jo disse fine sponsorene på dressen og opp gjennom årene kan man jo ikke si annet enn at mamma og pappa har vært hovedsponsorene. Jeg synes dette er en veldig fin måte å sette pris på nettopp det, sier Romøren til Nettavisen.

Romørens mor, Bente-Lil Romøren, er eneste kvinne i hoppkomiteen i Norges Skiforbund, mens faren er død.

- Det er selvfølgelig også veldig viktig å si fra om at alle utøverne må sette pris på foreldrene sine. Og så er det også viktig at foreldrene blir med ungene sine ut i bakken og gjør slik at vi får flere utøvere som har lyst til å være med videre, forteller Romøren.

- Har du fått snakket med moren din i dag?

- Nei, egentlig ikke. Jeg har ikke sett noen, ikke så mye som en kompis. Eller jeg har sett en del kompiser, da, for halvparten jobber her oppe, men jeg har ikke fått sagt hei til dem, sier 29-åringen.

- Var nervøs
Søndagens medalje var nordmannens første sølv i et ski-VM. Han hadde fra før to bronsemedaljer fra Val di Fiemme i 2003 og Oberstdorf i 2005. Samt to gull og en bronse fra skiflygings-VM.

Etter rennet måtte han medgi at det var veldig spesielt og nervøst å hoppe VM på hjemmebane i Kollen.

- Ja, det var litt nerver. Mest fordi dette var på hjemmebane, og det tok meg litt. Jeg har forberedt meg mye på nerver i Holmenkollen, men var nok ikke helt forberedt på Midtstubakken. Da jeg kom ut på toppen for det første hoppet ble jeg ordentlig nervøs, sier nordmannen.

- Heldigvis var jeg tidlig oppe, og fikk roet meg etter hvert, legger han til.

Derfor er han ujevn
Romøren har slitt med ujevne prestasjoner hele sesongen, og det var også grunnen til at han i utgangspunktet ikke skulle hoppe søndag.

Selv kan han peke på to ting som har skyld i den varierende hoppingen.

- Det er to forklaringer. For det første er hopp en veldig marginal sport, og for det andre har jeg veldig problemer med å slå meg til ro med den hoppingen jeg driver med. Jeg vil hele tiden gjøre det bedre, kline til og ta sjanser. Da misser man av og til, sier han.

- Hadde det vært mindre press med tanke på uttak, så hadde det nok vært lettere å få ut det beste oftere, men jeg har hele tiden måttet bevise mye for å få være med. Men det gjør at det smaker ekstra godt å ha bidratt til at hele Norge har tatt en medalje i dag, avslutter han.

PS. Østerrike tok altså gull i lagkonkurransen, Norge sølv og Tyskland bronse. Romøren hoppet henholdsvis 101,5 og 100,5 meter i sine top hopp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere