RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Teigen, Trond Reidar (SCANPIX)

Derfor kan RBK fortsatt klare det

Sist oppdatert:
Det er bare å gjøre som i fjor, og året før det.

Jahn Ivar «Mini» Jacobsen var sikker i sin sak etter Rosenborgs 3-3 borte mot Odd Grenland mandag kveld: det blir ikke seriegull til trønderne i år.

- Det toget er gått nå, sa Mini.

Les saken: Avskriver Rosenborg som gullkandidater

Ja, det ser unektelig stygt ut. Etter ni serierunder ligger Rosenborg ti poeng bak serieleder Tromsø, med bare to seirer.

Og allerede 19. april i år avskrev Nettavisen Rosenborgs muligheter til en topplassering. Da stod trønderne med ett poeng etter fire kamper, og etter en slik start har aldri noe lag reist seg og kjempet i toppen.

Les saken: Sjanseløse på topplassering

Sterke avslutninger
Men statistikk kan brukes til så mangt, og faktum er at om Rosenborg spiller de siste 21 kampene like solid som i 2010 eller 2009 så blir det trøndersk gull likevel.

I fjor lå Rosenborg på tredjeplass etter ni serierunder tre poeng bak Aalesund. Til slutt vant trønderne serien med sju poengs margin til Vålerenga. De hentet altså inn ti poeng på toppen av tabellen, og på serielederen etter ni runder hentet faktisk Rosenborg inn hele 24 poeng på de siste 21 rundene.

Også i 2009 tok Rosenborg godt for seg de siste serierundene. Etter ni runder ledet laget med to poeng på Molde. Til slutt vant Rosenborg med hele 13 poeng. Det året hentet altså Rosenborg 11 poeng i forhold til det nest beste laget.

Henter Rosenborg ti eller 11 poeng på tabelltoppen i år, blir det atter gullfeiring i Trondheim i november.

Så statistisk er det fortsatt fullt mulig for Rosenborg å stikke av med gullet.

- Kan ikke tenke på toppen
Men RBK-kaptein Mikael Dorsin gjør nok lurt i å ikke sikte fullt så høyt riktig ennå.

- Vi kan ikke tenke på toppen. Vi ligger der vi ligger, og det gjør vi fordi vi ikke har spilt godt nok, innrømmer Rosenborg-kapteinen.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at årets Rosenborg-stall ser langt svakere ut enn utgavene de siste to årene. Borte er Vadim Demidov, Anthony Annan, Kris Stadsgaard og Steffen Iversen. Og Nils Arne Eggen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere