Gå til sidens hovedinnhold

Derfor kaster han ikke børsa

Lars Berger har tre gode grunner for at han ikke satser 100 prosent på langrenn.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Gullhelten fra ski-VM i Sapporo er tilbake i hjemlandet for å gå verdenscuprenn i skiskyting i Holmenkollen denne uken.

Mandag prøvde han geværet for første gang på tre uker.

- Reaksjonsevnen er dårlig og skytingen var litt rufsete. Det er lenge siden jeg har gjort så enkle ting som å ta ladegrep. Men det gikk bedre i dag, og jeg har enda en dag å trene på, sier Berger til Nettavisen.

Tre grunner
Nettopp skytingen har vært et problem for Berger i alle år. Som regel går det styggfort i sporet, men han er sjelden stabil på standplass.

Mange nordmenn har nok sittet i godstolen foran TV-en og undret seg over at hurtigtoget fra Lesja ikke kaster geværet og satser for fullt på langrenn.

Spørsmålet har han tre gode svar på. En av grunnene er rett og slett at det er for kjedelig å bare gå langrenn.

- Denne sesongen er de bare fem individuelle verdenscuprenn i fristil. Jeg tror ikke jeg hadde blitt bedre i skøyting av å gå så få renn, sier Berger

- I tillegg trives jeg veldig godt med skiskyttergjengen. Jeg gjør også det med langrennsgruppen, men det er skiskytter jeg først og fremst er, fortsetter Berger, før han gir den siste begrunnelsen for at han ikke gir opp skiskytingen:

- Det er helt rått når jeg får det til å klaffe både på standplass og i sporet, gliser 27-åringen som står oppført med tre triumfer i verdenscupen i skiskyting.

Tviler på Kollen-reprise
En av verdenscupseirene kom i sprinten i Holmenkollen for tre år siden, men han har liten tro på en gjentakelse i år. Torsdag stod opprinnelig Bergers favorittdistanse sprint på programmet. Men rennet er byttet ut med normaldistansen som skulle gått i Hochfilzen før jul. Lørdag står jaktstart på programmet.

- Jeg er nok ikke en klar favoritt, humrer Berger.

For få dager siden ble det kjent at Berger vil bli tildelt Egebergs Ærespris i Holmenkollen lørdag. Selv har han visst om utmerkelsen i lang tid.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle få prisen for over et år siden, men det var et fint tidspunkt å motta den på. Det er stort å få Egebergs Ærespris, og det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg leste hvilke utøvere som har fått prisen før meg, sier Berger ydmykt.

Programmet i Holmenkollen:
Torsdag:

Sprint kvinner 11.00
20 km menn 13.15

Lørdag:
Jaktstart kvinner 12.30
Jaktstart menn 14.30
Utdeling av Egebergs Ærespris 15.30

Søndag:
Fellesstart kvinner 12.30
Fellesstart menn 14.30

Nettavisen er på plass i Holmenkollen torsdag til søndag.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021