*Nettavisen* Sport.

Derfor klikket Evans

Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)

Ble bøtelagt etter håndgemeng med Daniele Righi.

21.05.10 15:54

Både Cadel Evans (BMC Racing) og Daniel Righi (Lampre) ble bøtelagt med 2000 sveitserfranc (litt over 11.000 kroner) for basketaket under torsdagens etappe.

Den temperamentsfulle australieren la ikke hele skylda på andre for at han ikke fulgte med da konkurrentene hans stakk av i front av feltet.

- Det var min egen skyld at jeg ikke hang med der. Jeg lå ikke godt nok posisjonert og stolte på at Team Sky og Garmin-Slipstream ville kjøre inn bruddet, fortalte Evans på sin egen hjemmeside.

Delte ut slag
I etterkant ble han filmet mens han delte ut slag, og fikk noe tilbake, fra Lampre-rytteren Daniele Righi. Også en Katusja-rytter fikk smake på BMC-kapteinens vrede.

- Når det gjelder frustrasjonen, ble den vendt mot ryttere som med vilje legger seg foran for å hindre innhentingen av utbryterne. Det er ikke slik det skal være innenfor sporten. Jeg gjorde dem oppmerksomme på det, noe som virket å underholde alle andre.

Les også: - Skjønner ikke hva det holdt på med

- Jeg beklager det, men det var vel ikke så ille av en rytter som aldri angriper, fleiper Evans og spiller på ryktet sitt som «den kjedelige rytter».

Angrende italiener
Righi var ute etter å skjerme Damiano Cuengo i det avgjørende bruddet, mens Katusja kjørte taktisk på vegne av etappevinner Filippo Pozzato.

Etter målgang fikk de involverte partene skværet opp.

- Det var ikke noe særlig å se det opptrinnet på TV, medgir Righi.

- Derfor beklager vi det som skjedde. Alt er skværet opp nå, fortsatte han.

Evans tapte til slutt ti sekunder til blant andre Basso, Nibali, Vinokourov og Scarponi. Han ligger fortsatt 11.10 bak sammenlagtleder Richie Porte.

Vil du vinne en tur til Tour de France? Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.