Da Alexander Kristoff spurtet inn til andreplass på onsdagens etappe i tredagersrittet i De Panne smalt han en knyttet hånd i styret.

Skuffelsen over å ha tapt etappen på de siste meterne til tyske Marcel Kittel var stor.

Les også:Kristoff tok ledertrøyen

Så kom beskjeden.

Siden Peter Sagan umotivert hadde sluppet feltet på de siste kilometerne og Kristoff hadde spurtet inn bonussekunder, overtok nordmannen ledertrøyen i rittet.

Det virket til å ha gått nordmannen hus forbi, for mens den ene rytteren etter den andre entret podiet for å motta hyllest for etappeseier og diverse ledertrøyer var det ingen norsk mestertrøye å se.

Hvor var Kristoff?

- Du leder ikke
- Da jeg kom i mål tok vi kontakt med kommisæren som sa at det var Guarnieri som hadde overtatt ledertrøyen. Derfor satt resten av laget og jeg fart mot hotellet. Det var ikke min feil, smiler Kristoff til procycling.no.

Til slutt fikk nordmannen beskjed om å vende nesen tilbake til målområdet. Der skulle han ikke bare motta ledertrøyen, men også poengtrøyen.

- Det var helt klart morsomt å komme på podiet å få ledertrøyen, selv om det blir vanskelig å holde den på tempoetappen i morgen.

Se video av spurten i bunn av artikkelen!

Til tross for at han overtok ledertrøyen er Kristoff litt bitter for at han fikk sin første proffseieren i utlandet. Spurten skulle vise seg å bli litt for lang.

- Vi var nok en mann for lite i opptrekket, så jeg startet spurten 270 meter fra mål. Jeg trodde lenge at jeg hadde seieren inne, men så dukket det opp en rytter i sidesynet.

Den mannen var ikke hvem som helst. Marcel Kittel kom inn i sykkelsporten som en komet i fjor og vant nesten alle ritt han stilte i. Onsdag ble han for sterk for Kristoff, som for en gangs skyld fikk hele laget bak seg i jakten på seier.

Tror på mer tillitt
Kristoffs tidligere sportsdirektør Gino Van Oudenhove er klar på at det var viktig at Kristoff viste seg den tilliten verdig.

- Det er selvsagt litt både og, for de vil helst at han skal vinne, men han måtte åpne spurten tidlig og når han ender opp med å gjøre det så bra tror jeg de kommer til å satse litt mer på ham i fremtiden.

- Det er alltid bra for selvtilliten når man oppnår resultater. Nå må seieren være rett rundt hjørnet, sier Joker Merida-sjefen til procycling.no.

Neste mulighet for Kristoff kommer allerede torsdag formiddag. Da er det en ny flat etappe, hvor det mest trolig blir en massespurt.

Torsdagen avsluttes med den avsluttende tempoetappen over 14,7 kilometer.

Går for seier
Selv om Kristoff i kraft av å ha ledertrøyen er med i kampen om sammenlagtseieren tror nemlig Van Oudenhove at muligheten for suksess er større på den første deletappen.

- Han har mest sannsynlig ikke sjanse på en tempoetappe. Det er sterke folk som Westra og Devolder der. Selv om man kjører litt ekstra med ledertrøyen, tror jeg den viktigste etappen blir spurtetappen.

Akkurat det er Kristoff enig i. På spurtetappen satser laget nok en gang på nordmannen, som også ser en liten mulighet til å forbedre seiersmulighetene i sammendraget.

- Om det blir vind og jeg kommer med i en liten gruppe til mål og får noen bonussekunder blir det enda bedre. Men jeg tenker ikke så mye på tempoen ennå. Nå er lagets fokus på meg i spurten i morgen, samtidig som vi har i bakhodet at den sterke temporytteren Ignatiev ikke skal tape noe tid, avslutter nordmannen som garantert ikke kommer for sent til premiesermonien om han vinner en etappe på torsdag.

HTML EMBED