*Nettavisen* Sport.

Derfor lar han Reina gå

Foto: Getty Images/All Over Press

Brendan Rodgers forklarer hvorfor Pepe Reina blir lånt ut til Napoli.

26.07.13 11:50

Kun formaliteter gjenstår før Liverpools sisteskanse, Pepe Reina, er klar for et låneopphold i italienske Napoli. Mange supportere stiller seg uforstående til avtalen, men nå gir Liverpool-manager Brendan Rodgers fansen svar.

- Det har åpenbart vært en vanskelig avgjørelse. Helt siden forrige sesong har jeg trodd at vi skulle få et tilbud på Reina som gjorde at vi solgte ham, sier Rodgers til SkySports, som hevder det er grunnen til at de begynte å lete etter en ny målvakt.

- Det gjorde at vi fant Simon Mignolet. En av de aller beste unge europeiske keeperne.

Ingen tilbud
Etter hvert som tiden gikk ble det klart at Liverpool ikke fikk et godt nok tilbud for Pepe Reina. Dermed så det ut til at de to måtte kjempe en iherdig kamp om plassen som førstekeeper i Merseyside-klubben.

Men med verdensmesterskapet neste år mente Rodgers at Reina trengte en garanti om førstelagsfotball for å få en plass i den spanske troppen. Det kunne ikke Liverpool gi – og dermed kom Napoli på banen.

- Det var et tilbud vi som fotballklubb mente det var best for ham å ta.

Sikter på VM-plass
For ham er det veldig viktig å spille med tanke på VM neste år. Det hadde ikke gagnet noen, verken klubben eller han personlig, om han hadde gått glipp av mesterskapet, sier Rodgers – og tilføyer:

- Dermed ble det bestemt at han går til Napoli, men vi har fremdeles to gode keepere i stallen, sier Rodgers.

Manageren sikter til Brad Jones som signerte en ny langtidskontrakt i fjor.

Pepe Reina har fremdeles tre år igjen av kontrakten, men hva som skjer etter utlånsperioden i Napoli er Rodgers usikker på.

- Vi får se på det når lånet er ferdig, avslutter Rodgers overfor SkySports.(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag