Derfor leder Chelsea serien

Foto: AP/SCANPIX

Chelsea klarte det Manchester United og Arsenal mislyktes med.

31.01.10 13:00

BURNLEY - CHELSEA 1-2:

Det ble sådd tvil om Chelseas vinnerinstinkt etter en liten nedtur i desember. Men blåtrøyene fra London har den siste tiden gitt et realt svar på tiltale. Mot Burnley fortsatte poengfangsten.

Burnley, som ligger under nedrykksstreken, har vist seg som en vanskelig nøtt å knekke på hjemmebane. Manchester United måtte tidligere i sesongen se seg slått på Turf Moor, mens Arsenal måtte nøye seg med uavgjort. Chelsea lot seg derimot ikke tukte av dumpekandidaten, selv om Burnley yppet seg til tider.

Fransk finesse
Det tok en knapp halvtime før Chelsea klarte å overliste Brian Jensen i Burnley-målet.

Da satte Petr Cech i gang det som var en oppvisning i godt overgangsspill. Cech kastet ballen til Joe Cole, som chippet ballen videre over Burnley-forsvaret og til Florent Malouda. Malouda ekspederte ballen videre til Nicolas Anelka, og franskmannen gjorde ingen feil da han plasserte ballen enkelt mellom beina på Jensen.

1-0 sto seg til pause.

Fem minutter etter hvilen slo Burnley tilbake. Robbie Blake spilte ballen i bakrommet til Chelsea, der Steven Fletcher fanget den opp og vippet den over hodet på Alex. Chelsea-spilleren forsøkte å klarere, men ballen gikk rett i Fletcher, som kunne klinke den kontant i mål.

Terry matchvinner
Chelsea jaget på for å ta tilbake ledelsen, men Burnley forsvarte seg på imponerende vis, og hadde noen ytterst hederlige kontringer utover kampen.

Å avgi poeng til et av ligaens svakeste lag er derimot ikke noe man bør gjøre dersom man har ambisjoner om å vinne gull, og Chelsea hadde tydeligvis ingen planer om det. Duoen Frank Lampard og John Terry fikset biffen for blåtrøyene. Lampard serverte Terry et presist innlegg, og lagkapteinen - fullstendig umarkert - hadde ingen problemer med å heade ballen i mål fra ni meters hold med åtte minutter igjen å spille.

Med lørdagens seier står Chelsea med 54 poeng på 23 kamper. Laget har dermed fire poengs ledelse på United og fem poeng ned til Arsenal. United og Arsenal møtes for øvrig til dyst søndag.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.