Derfor ligger Sogndal sist

Foto: (foto: scanpix)

Sogndal stirrer nedrykk i hvitøyet, og har sluppet inn mål i 29 strake kamper. - Vi har måttet bruke 14 spillere bak, sukker keeper Terje Skjeldestad.

13.09.04 12:36

Skjeldestad er ute med skade resten av sesongen, og har ikke vært på banen de siste ukene. Sist han spilte, ble det 1-1 mot Lyn. Etterpå har det blitt tre kjappe tap. Og hele 10 baklengs.

Baklengs i 29 kamper på rad er negativ Tippeliga-rekord. Og den øker for hver kamp som går.

- Et mareritt
- Mareritt for deg å se på dette fra sidelinjen?

- Ja, dette er ikke noe kjekt. Og det er verre å måtte sitte å se på. Da får man ikke gjort noe. Det er fortvilende, sier Skjeldestad til TV 2 Nettavisen.

Én av forklaringene på Sogndals problemer, er helt klart de mange rokkeringene defensivt. 11 forskjellige spillere har spilt i backrekka: Robbie Russell, Ole Hjelmhaug, Kurt Heggestad, Kjetil Holvik, Børre Steenslid, Raoul Kouakou, Marco Reda, Lars Blixt, Kjetil R. Pedersen, Øystein Hesjedal og Jukka Hakala. I tillegg har tre forskjellige keepere voktet buret - Skjeldestad, Bjørge Fedje og Kenneth Høie.

- Vi skal for all del ikke bruke det som unnskyldning, men det er kanskje en forklaring. Det er ikke heldig. Å bruke en keeper og fire i backrekka, er det beste. Ikke 14. Men kort, skader og salg har sørget for at det ble sånn, sier Skjeldestad.

- Vi er ikke Rosenborg
- Har dere solgt dere inn i problemer?

- Vi solgte Christian Kalvenes før sesongen, og Robbie Russell i sommer. I tillegg har Marco Reda bare spilt noen få kamper i år på grunn av skade. Christian ville til Bergen, men har gått skadet i hele år der. Det kunne også skjedd hvis han ble her. Robbies kontrakt gikk vel ut. Man vil jo alltid beholde de beste spillerne, men Sogndal som klubb må også tenke, sier Skjeldestad.

Og påpeker at Sogndal langt i fra er Rosenborg, og at de ikke nødvendigs kan stå imot når andre kommer med sjekkheftet for å hente klubbens spillere.

- Blir det nedrykk?

- Det er seks poeng opp til kvalifisering, og 18 poeng igjen å kjempe om. Det blir knalltøft, og vanskelig å snu i motgang. Men ingenting er umulig, selv om det for hvert tap blir tre poeng mindre å kjempe om, sier Skjeldestad.

Fortsatt med et lite håp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag