RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley/Scanpix

Derfor måtte de vrake Jacobsen

Sist oppdatert:
- Vi måtte gi riktig signal til de andre, sier Alexander Stöckl.

ULLEVÅL (Nettavisen): Mandag ble det klart at Anders Jacobsen ikke hadde fått en plass på det norske landslaget i hopp neste sesong.

Hønefoss-gutten la som kjent opp etter 2010/11-sesongen, men gjorde comeback under NM i vinter og stakk av med gull. Neste sesong skal den tidligere eneren likevel satse for fullt igjen, og landslagstrener Alexander Stöckl har god tro på at Jocobsen kan hevde seg, selv uten en plass på landslaget.

- Riktig signal
Stöckl sier til Nettavisen at det var et helt bevisst valg å utelate Jacobsen fra laget, men innrømmer at temaet ble heftig diskutert før han tok en avgjørelse.

- En god grunn til å ta ham inn igjen er at vi vet han har et potensial. Han har vist det tidligere. Han er en sterk idrettsutøver, en av de beste i Norge, sier Stöckl til Nettavisen.

- På den andre siden har han ikke deltatt internasjonalt på ett år. Det blir ikke det samme å møte opp i NM på slutten av sesongen og vinne der, når de andre utøverne er utslitt, sier han.

Østerrikeren mener det også handler om å sende rett signal til de andre utøverne på laget.

- For å kunne gi riktig signal til de utøverne som faktisk har prestert internasjonalt over lang tid, var det helt klart at vi ikke kunne ta Anders inn på laget igjen, sier landslagssjefen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Han forsto det
Til tross for at Stöckl ikke har tatt med Jacobsen i landslaget, føler likevel treneren seg trygg på at Hønefoss-gutten kommer til å få et vellykket comeback i hoppbakken.

- Jeg håper dette påvirker ham på en positiv måte. Han har stått litt utenfor nå og fått være nærmere hverdagen, samtidig som har fått informasjon om hva som foregår i laget.

- Han kommer tilbake med mer motivasjon enn hva han hadde. Det var noe helt annet å snakke med ham nå, enn i fjor. Ansiktet hans var helt annerledes, sier hoppsjefen.

- Har du snakket med ham om landslaget?

- Ja, det har jeg, for litt siden. Jeg tror han forsto at dette var den riktige beslutningen, selv om han sikkert hele veien hadde et lite håp om å kunne komme med, sier Stöckl.

- Men etter at vi snakket sammen skjønte han nok hvordan det lå an og hvorfor han ikke fikk plass. Jeg tror ikke det har påvirket motivasjonen hans og det blir spennende å følge ham denne sesongen, sier han.

- Kanskje like greit
Hopplandslaget for 2012/2013 består av Anders Bardal, Vegard Sklett, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren, Rune Velta, Anders Fannemel og Andreas Stjernen.

Sesongens store høydepunkt for landslagsgutta er selvfølgelig VM i italienske Val di Fiemme. Tidligere landslagskollega Bjørn Einar Romøren tror også dette vil være et stort mål for Jacobsen i comebacksesongen.

- Det er slik i norsk hoppsport at selv om Anders ikke er på et A-lag, så har han akkurat samme muligheter til å hoppe verdenscup til vinteren som alle andre, sier Romøren til Nettavisen.

- Jeg tipper at det er verdenscup og VM som er målsettingen hans, og om han trener mutters alene i Hønefoss eller på et annet lag, har nok ikke det så mye å si, sier veteranen.

Romøren er også enig i at det var en grei avgjørelse å ikke slippe Jacobsen rett inn i landslagsvarmen igjen.

- Alle vet potensialet hans og hvor han har vært tidligere i bakken. Men han har ikke hoppet internasjonalt på et år, og da blir det vanskelig å ta ham ut på et landslag, sier han.

- Jeg vet ikke helt hva de har tenkt her, men når han har stått over en sesong, er det kanskje like greit at han ikke stiller i første rekke med en gang, sier Romøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere