THON HOTEL OSLO AIRPORT (Nettavisen): - Det var litt paradoksalt det hele, innrømmer Espen Ruud.

Odense-spilleren spilte høyre flanke på den siste treninga før Portugal-kampen for en måned siden, og venstreback John Arne Riise gikk i duell. Den tapte Roma-proffen – solid. Riise møtte skulderen/hodet til Ruud, og ble ifølge flere kilder liggende bevisstløs på bakken i et par minutter, for så å bli fraktet bort i ambulanse.

- Vil ikke skade flere
Resultat: Førstevalg på backen, John Arne Riise, inn på sykehus, reserve Espen Ruud inn på venstrebacken.

- Jeg har ligget litt lavt denne gangen, innrømmer Espen Ruud overfor Nettavisen.

- Jeg vil ikke skade våre største profiler, og har bevisst vært litt forsiktig med taklingene på denne samlingen, humrer den tidligere Odd-spilleren.

- Men du er jo egentlig høyreback, og Tom Høgli er vel ikke akkurat en av landslagets største profiler. Kunne du ikke prøvd deg på ham i stedet?

- He he, han er kanskje ikke det, men Tom er jo hard som stein! Han er så definitivt den siste spilleren jeg ville prøvd å skade, det tror jeg nesten ikke er mulig, sier en lattermild Espen Ruud til Nettavisen.

Fikk «trøstesms» fra Riise
Det er ikke bare fra pressen at det er blitt fleipet med «Ruud-taktikken» fra Portugal-kampen. Han har fått en solid mengde kommentarer fra landslagskollegene, uten at det har satt ut 26-åringen nevneverdig. Den viktigste beskjeden kom nemlig kjapt fra sykesenga.

- John Arne sendte meg en sms og sa at det var greit nesten med en gang han kom på sykehuset.

- Det var godt å høre. Vi har fått pratet litt sammen i ettertid også, så denne saken er over nå.

Vil ikke lenger være stallfyll
Likevel er det ikke fritt for at de 90 minuttene han fikk hjemme mot portugisiske verdensstjerner ga mersmak. Etter debuten mot Sveits for et snaut år siden er det blitt ytterligere fire landskamper, og nå vil Skiens-gutten ha mer.

- Jeg har fått spilletid i våre tre siste landskamp, og det har gitt mersmak.

- Nå er ikke målet bare å være med i troppen lenger, nå vil jeg også etablere meg på landslaget, sier Danmarks-proffen offensivt.

HTML EMBED