*Nettavisen* Sport.

Derfor måtte Nordlie gå

Foto: (FOTO: TOR ERIK SCHRÖDER/SCANPIX)

Start-ledelsen nekter å forklare Tom Nordlies avgang.

14.07.06 22:37

Men etter det TV 2 Sporten erfarer, ville sentrale spillere bort på grunn av Nordlies tøffe lederstil. Og både personer i støtteapparatet og administrasjonen skal ha slitt med romerikingens væremåte.

I midten av februar var det fullt opprør i klubben. I arbeidsmiljø-undersøkelse kom det frem at misnøyen blant spillerne var stor, og ifølge VG fikk Nordlie «pålegg om å tone kraftig ned sine tidvis svært kritiske tilbakemeldinger i og rundt organisasjonen Start».

Men uroen forsvant altså ikke.

- Hvis du ser på CV'en til Tom, så er det vel slik han har endt sine dager i de fleste klubber. Han er kontroversiell, men han er en av de flinkeste trenerne i Norge. Det er det ingen tvil om, sier Start-legenden og TV 2-eksperten Svein Mathisen til TV 2 Sporten fredag kveld.

Nordlie fikk sparken i Vålerenga etter nedrykket i 2001, og han har heller ikke vært bestevenn med klubbledelsen i eks-lagene Odd og Sandefjord.

- Tom er utrolig krevende, og sliter på omgivelsene. det er vel det som har skjedd her. Alle rundt ham er slitne, og da er det en naturlig konsekvens at han gir seg, fastslår Mathisen.

Da Start spilte 1-1 mot Tromsø den 4. juli, krevde Matta full oppvask.

Etter februarkrisen ble Nordlie intervjuet av Fædrelandsvennen:

- Vi har vært tøffe mot hverandre, men det tror jeg vi vokser på. Det går an å skape konflikter med vilje for å oppnå noe. For å si det slik: Det er ikke så krise som det kan virke som. Jeg har hvilepuls og full kontroll, jeg. Det blir vel litt rart hvis jeg plutselig nå skal gå rundt og si gode ting om alt og alle. Jeg tror gutta vil ha meg som jeg er.

Tom Nordlie førte Start opp av midt-tabell-sumpa i 1. divisjon og til seriesølv på to sesonger. Nå ligger Start imidlertid som nummer to fra bunnen av tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.