Gå til sidens hovedinnhold

Derfor ønskes Brann-vrakgods

Trond Fredrik Ludvigsen måtte takke for seg i Brann, men i Tromsø er han velkommen. Les historien og sjekk hvorfor.

(iBergen.no) Trond Fredrik Ludvigsen ble for noen år tilbake ansett som ett av landets største fotballtalenter og spådd en lysende fremtid. I 1999 ble han også tidenes yngste målscorer i eliteserien da han scoret Bodø/Glimts mål i 1-3-tapet mot Brann 2. mai.

Ludvigsen var da bare 16 år, 11 måneder og 20 dager.

Tysklands-opphold
Etter to strålende sesonger i Bodø/Glimt i 2000 og 2001 ble han belønnet med overgang til tyske Hertha Berlin. I januar 2002 signerte han en kontrakt på fire og et halvt år med den tyske klubben, men tilværelsen i den Tysklands hovedstad ble hard og nordlendingen fikk lite spilletid. Etter bare to A-lagskamper ble han lånt ut til Rosenborg høsten 2002.

Etter et mislykket låneopphold til Rosenborg i 2002/03 gikk turen tilbake til Bodø/Glimt der han fikk mer spilletid og på sett og vis fikk restartet karrieren. Han ble dermed interessant for Brann som signerte spilleren sommeren 2005.

Den første Brann-sesongen ble det bare én seriekamp ettersom spilleren slet med skadeproblemer. Dette løste seg heller ikke i 2006 der Ludvigsen fikk fire seriekamper. I 2007-sesongen ble det for tøft for Ludvigsen å spille seg inn på Brann-laget og nordlendingen fikk bare én seriekamp. En løsning ble utlån til Strømsgodset.

Tromsø neste
I Drammen fikk han seks seriekamper, men gjorde ingen mål. Ludvigsen returnerte til Brann uten en permanent avtale med Godset.

Da han returnerte fikk Ludvigsen beskjed av Brann om at han ikke ville bli satset på og at han kunne finne seg en annen klubb, det blir etter alle øremerker Tromsø.

Klubbene er ikke formelt enige om en overgangssum for spilleren, men sportsdirektør i Tromsø Morten Kræmer er rimelig sikker på at dette vil gå i orden i løpet av onsdag eller torsdag.

- Hvorfor ønsker Tromsø å satse på en spiller som har vært så uheldig de siste årene?

- Trond Fredrik er en spiller vi har fulgt en stund. Helt siden før han gikk til Strømsgodset har vi fulgt med ham. Det er en anvendelig spiller som har kvaliteter som gjør at vi får større bredde i stallen vår. I tillegg gir han oss flere alternativer siden han har ulike kvaliteter i forhold til de spillerne vi har i dag, sier Kræmer til iBergen.no.

- Kjenner landsdelen
Viktigheten av å ha lokale spillere veide også tungt da Tromsø bestemte seg for å gå for Ludvigsen.

- Vi ønsker å ha spillere med lokal tilhørighet i Tromsø og det har Trond Fredrik. Han er nordnorsk og en mann som kjenner landsdelen godt. Han har ikke vært helt heldig de siste årene og vi ønsker å gi ham tillit og en ny start. Dette kan gjøre mye for personer å gi dem en ny sjanse, sier Kræmer og legger til:

- Det er ingen tvil om at det bor mye i Trond Fredrik.

Kræmer legger ikke skjul på at Ludvigsen ikke er god nok til å gå rett inn på laget slik situasjonen er nå, men han har klokkertro på at dersom en overgang går i orden vil det bli suksess.

- Ønsker overgang
- I en stall på 28 spillere vil alle spille. I øyeblikket ser det ikke ut til at han går rett inn på laget, men målet er at han skal komme opp på et nivå som gjør at han kan spille fast for TIL. Ingenting hadde vært bedre enn om han kunne gått rett inn og prestert, men vi er klar over situasjonen og at det kan ta litt tid, sier Kræmer.

Etter planen skulle Trond Fredrik Ludvigsen være i Tromsø til onsdag og blant annet diskutere en overgang. Trolig signerer spilleren, som ifølge skattelistene til Nettavisen hadde en lønn på nærmere 1,5 millioner i 2006, en avtale i løpet av kort tid med Tromsø.

- Vi ser ikke noe poeng i at Brann skal ha en godt betalt spiller i stallen som de ikke bruker når vi kan gjøre det, sier Kræmer.

Ludvigsen har ikke svart på noen av iBergen.nos henvendelser tirsdag, men uttalte nylig at han ønsker å bli enig med Tromsø snarlig.

- Jeg ønsker å bli enig med TIL fort, og er svært motivert for å spille for klubben, sa Ludvigsen til avisen Nordlys.

PS! Fra før har Tromsø sikret seg signaturene til de tidligere Brann-spillerne Helge Haugen, Martin Knudsen og Tommy Knarvik, som kom til Tromsø fra Sandefjord.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Stort vintersalg: Gjør kupp på lys og lykter til bilen