*Nettavisen* Sport.

Derfor reiser Drillos til Thailand

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Vinterturene er svært viktig for landslaget.

12.01.12 07:49

Egil «Drillo» Olsen har ivret for å gjenoppta vinterprosjektet siden han kom tilbake som landslagssjef, men klubbenes motstand gjorde det vanskelig å få til.

Denne gangen er man på tur til Thailand. I fjor var landslaget ute av drift i vintermånedene for femte år på rad, og spillerne som kanskje kunne reddet Norge fra Drillos dårligste landslagssesong noensinne, fikk aldri sjansen til å vise det.

Det er nemlig mye av det vinterturene handler om: Å finne ut hvem som lett tar steget til neste nivå, hvem som trenger mer tid og hvem som ikke har det i seg. For alle nykommere er turen en sjanse til å kjenne på landslagsmiljøet og rutinene, lære trener og støtteapparat å kjenne, og høste verdifulle erfaringer.

- Det er akkurat slik erfaringene mine er. Noen tar det neste nivået, noen forblir «bare» gode eliteseriespillere. Dette er også en sjanse til å sosialisere spillerne inn i landslagsmiljøet. Når de har opplevd dette, blir de tryggere om vi henter dem inn til en viktig kamp senere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

For dem som ikke lykkes umiddelbart, er det lett å finne trøst. Henning Berg forteller gjerne om da han var med på turen til Tunisia i Drillos første landslagsvinter. Han glemmer aldri øyeblikket da Drillo, som lot fem mann debutere, før hjemreise tok ham og Stein Berg Johansen til side og sa: - Dere var det nok for tidlig for.

Halvannet år senere spilte Berg den første av sine 100 landskamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.