RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor sa han nei til mesterne

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)
Philadelphia Flyers kvitter seg med back for å gjøre plass til Ole-Kristian Tollefsen.

25-åringen fra Nes på Romerike valgte i sommer å takke nei til Pittsburgh Penguins, som vant Stanley Cup i sommer.

Årsaken var at han trodde at det ville være en bedre sjanse for å få spilletid hos den andre klubben som kom med et tilbud, Philadelphia Flyers.Flyers ville svært gjerne sikre seg den norske hardhausen, og ga indikasjoner på at klubben ville kvitte seg med en annen back før sesongstart.

Kvitter seg med Jones
I helgen holdt klubben ord: Randy Jones (28) ble plassert på den såkalte «waivers»-listen, noe som innebærer at de 29 andre klubbene i NHL vederlagsfritt kan overta Jones og hans kontrakt. 28-åringen tjener 2,75 millioner dollar i året, men spilte bare 47 kamper i fjor.

Dette trekket frigjør rom under lønnstaket i NHL, slik at Flyers kan få plass til andre spillere, som for eksempel James van Riemsdyk og Blair Betts.

Det betyr også at Tollefsen nå rangeres blant de seks backene som får spille i Flyers, mens Danny Syvret overtar posisjonen som sjuendevalg og førstereserve. Chris Pronger, Kimmo Timonen, Braydon Coburn, Ryan Parent og Matt Carle er de øvrige backene i Philadelphia.

En av favorittene
I Pittsburgh ville Tollefsen sannsynligvis ha blitt rangert som sjuendevalg bak Sergej Gontsjar, Kris Letang, Brooks Orpik, Jay McKee, Alex Goligoski og Mark Eaton.

Tollefsen spilte tidligere for Columbus Blue Jackets.

Philadelphia Flyers møter Carolina Hurricans i sesongåpningen kommende fredag. Flyers regnes blant favorittene til å vinne Stanley Cup kommende sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere