RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ser han mot himmelen

Sist oppdatert:
EM-stjernen ser opp mot sin avdøde far og bror etter hver scoring.

Da Dirk Kuyt sendte Nederland foran med 1-0 mot Frankrike fredag feiret han som vanlig. Han kysset ringen sin. Så kikket han opp til himmelen.

Det samme gjør han etter hver scoring for Liverpool.

Men hvorfor?

Jo, den hardtarbeidende kantspilleren hedrer sin avdøde far og bror. Faren døde nemlig av kreft i fjor sommer. Den ene broren døde også av kreft – bare 21 år gammel.

- Dette er den første sesongen uten pappa, men jeg må fortsatt tro at han er nær meg, sa han til avisa Telegraph.

Derfor kikker han altså opp mot himmelen etter hver kamp.

- Jeg ville løyet hvis jeg sa at dette ikke har påvirket meg. Selvfølgelig har det det. Pappa var min største fan, og en jeg alltid gikk til for å få råd. Det har vært vanskelig uten ham, men det er noe jeg bare må klare, sa Kuyt i et intervju med Daily Mirror tidligere i sesongen.

- Pappa var ikke en mann av mange ord, men vi trengte bare å kaste et blikk på hverandre for å forstå hva den andre mente, har han også uttalt.

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Vinner over kritikerne
Kuyt skrev under for Liverpool august 2006, men til en pris av godt over 100 millioner kroner var ikke alle Liverpool-fans overbevist om at han var verdt pengene. I alle fall ikke i starten. Joda, han jobbet alltid hardt, men Kuyt ble hentet som spiss og scoret ikke målene fansen ønsket.

Den siste sesongen har han imidlertid sakte vunnet over skeptikerne. I sin nye rolle, på høyrekanten, har han stort sett vært fast inventar både for Liverpool og Nederland. I tillegg har han bidratt med flere viktige mål på klubbnivå – blant annet 1-0-målet mot Chelsea i Mesterliga-semifinalen. John Arne Riises selvmål på overtid sørget imidlertid for at nederlenderen ikke ble matchvinner.

Uansett er Kuyt en spiller med en helt annen ballast i livet enn de fleste andre. Rapportene sier også at han donerer en del av lønna si til organisasjoner som jobber mot kreft.

I tillegg har han og kona Gertrude etablert en egen veldedighetsorganisasjon for å hjelpe barn i utsatte områder i Nederland og den tredje verden. Ta en titt på hjemmesiden her.

Hviles?
Onsdag kveld er det usikkert om Kuyt spiller for Nederland mot Romania. Nederlenderne er allerede klare for EM-kvartfinalen, og trener Marco van Basten kan komme til å spare spillere.

Laguttaket kan få store konsekvenser. Taper et reservepreget Nederland mot Romania, går sistnevnte videre. I så fall er Italia og Frankrike utslått - uavhengig av hvordan det går i storlagenes kamp mot hverandre - en kamp som spilles samtidig som Nederland-Romania.

Følg kampene fra minutt til miniutt i Nettavisens livesystem fra 20.45.

(Kilder: Liverpool Echo, Wikipedia, Telegraph, Daily Mirror)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere