Derfor ser hun lyst på det

Foto: (Getty Images / All Over Press)

Folk ser ting på forskjellige måter. Tapere ser det på én måte. Suzann Pettersen på en annen.

Resultatmessig har sesongen til Suzann Pettersen vært skuffende. Bare én topp ti-plassering på ti forsøk, og fall fra andre til femteplass på verdensrankingen er de kalde fakta for den norske golfstjernen.

Og det er ikke godt nok for en 31-åring som har ett hovedmål: å være best i verden. Men Tutta har god tid, og vet at stress kan være drepen for en golfspiller.

- Tålmodighet er nøkkelen. Alt det fokuset og tiden jeg har brukt på å finne frem til den riktige svingen og spillefølelsen begynner å sitte i konkurransespillet mitt også, sier Tutta til Nettavisen.

Og resultatene viser at hun sakte, men sikkert er på rett vei. I de fire første turneringene i år endte Suzann på 21. til 26. plass.

I de fire neste endte hun på 6. til 15. plass.

Positiv trend
Så fulgte en liten miss da hun ble slått ut av første runde i Sybase Match Play Championship og en 18. plass sist helg, men faktum er at det er stigning i spillet til den norske stjernen. Og at det dermed er håp før Suzann slår ut under årets andre majorturnering Wegmans LPGA Championship torsdag ettermiddag norsk tid.

- Det har vært en positiv trend, og jeg føler det går bedre og bedre for hver turnering. Men jeg tenker ikke så mye på hvor jeg havner på resultatlistene. For meg er det viktig at jeg får til svingen og det spillet jeg jobber med på treningene hver dag. Jeg vet at når den kombinasjonen sitter, så vil resultatene komme av seg selv, sier Tutta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kevin Skabo

Hun har ikke vært fristet til å ta radikale grep i løpet av en vårsesong der resultatene nok har vært litt frustrerende.

- Jeg stoler på meg selv og det opplegget jeg har lagt opp til med mine trenere. Mange ville blitt frustrerte når ikke resultatene kommer med en gang. Noen gir opp og prøver å finne andre svar. Det er da det er viktig at man holder fokus og fortsetter å jobbe mot de målene man har satt seg, foreleser Oslo-jenta.

- Utrolig frustrerende
Men erkjenner:

- Det kan være utrolig frustrerende noen ganger, men slik er det med golf. Man må kjempe for å være best.

Torsdag ettermiddag 15.16 norsk tid slår Suzann Pettersen ut på Locust Hill Country Club i New York i sesongens andre majorturnering. Hun vant LPGA Championship i 2007, hennes foreløpig eneste majorseier, men da ble banen spilt på en annen bane.

Suzann kan imidlertid vise til sterke resultater de to årene turneringen er blitt spilt på Locust Hill. En 11. og en 3. plass vitner om at det er en bane hun trives på.

- Ja, det er en bane jeg kjenner og som jeg er komfortabel med. Den er utfordrende også, noe som jeg liker, sier en offensiv 31-åring.

Du kan følge Suzann Pettersens runde fra 15.16 her.

Du kan også følge turneringen på Viasat Golf hele helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.