Gå til sidens hovedinnhold

Derfor sier han nei til Northug & co.

- Jeg har jo fått til litt i langrenn før, sier Lars Berger.

Ole Einar Bjørndalen har sagt det. Det samme har Emil Hegle Svendsen. Og Tarjei Bø.

Blir de spurt, går de gjerne en stafettetappe for Norge under ski-VM i Holmenkollen, selv om det betyr at de må stå over de første distansene under VM i skiskyting i russiske Khanty Mansiysk.

Mannen langrennssportssjef Åge Skinstad kanskje aller helst vil «låne», har imidlertid en helt annen holdning.

- Jeg prøver å kvalifisere meg til VM i skiskyting, og det krasjer så det synger med ski-VM. Skulle jeg ikke klare det, kan ski-VM være en plan B. Men det er det for tidlig å snakke om nå, sier Lars Berger til Nettavisen.

Tre gull i langrenn
Å først gå VM-stafett i langrenn, for så å reise til skiskytter-VM i Russland, ser han på som helt utelukket.

- Hadde det vært motsatt rekkefølge, kunne det vært aktuelt. Men jeg sliter med å skru bryteren den veien, innrømmer Berger.

- Hvorfor er du så bestemt på å prioritere VM i skiskyting?

- Jeg har jo fått til litt i langrenn før, da ...

Og der har Lars Berger unektelig et poeng. Han har nemlig tre VM-gull i langrenn fra før. To i stafett og ett individuelt. I tillegg tok han OL-sølv med det norske langrennslaget i Vancouver.

Formstigning
I hovedidretten skiskyting, har han «bare» et stafettgull. Individuelt har han nemlig måttet nøye seg med to sølvmedaljer i VM.

Berger har ikke hatt noen spesielt god start på skiskyttersesongen. Men han har hatt en klar formstigning, og hadde beste langrennstid på begge de individuelle rennene i Pokljuka sist helg.

På lørdagens sprint nøyde han seg også med to bom og ble nummer sju. Den plasseringen kan faktisk føre ham til VM i skiskyting, selv om han nok bør nærme seg pallen i januar for å føle seg helt trygg.

Om en annen skiskytter sier får tilbudet – og sier ja – til å gå VM-stafett i langrenn, vil det også øke Bergers muligheter til å nå sitt mål.

- Veldig jevne
Og skiskytternes langrennstrener Torgeir Bjørn mener det er sannsynlig at nettopp det kommer til å skje. Men han vil ikke komme med noen anbefaling til langrennssportssjef Åge Skinstad om hvem han bør velge.

- Emil, Ole, Tarjei og Lars er veldig jevne nå. Og i tillegg har vi Ronny Hafsås, som har gått IBU-cup i år. Emil er den som har vært best i snitt før jul langrennsmessig, men de andre er like bak. De to som har mest rutine, er Ole og Lars. De er sikre kort. De gjør seg ikke bort i en VM-stafett, sier Torgeir Bjørn til Nettavisen.

Åge Skinstad synes det er for tidlig å begynne å spekulere i VM-uttaket.

- Vi har en god dialog med skiskytterne. Vi vet hva Lars Berger står for. Han leverer alltid når han går langrenn. Ole Einar Bjørndalen gikk en fantastisk stafettetappe for oss så sent som i Gällivare. Og Tarjei og Emil går omtrent like fort. Men det er også langrennsløpere som er på gang, poengterer Skinstad.

Kun stafett
En skiskytter som eventuelt blir tatt ut til å gå en skøyteetappe i stafetten, vil også være aktuell som femmilsløper i VM. Men å kombinere femmila med VM i skiskyting, vil ikke være mulig.

- Det går ikke. Skal en skiskytter gå både stafett og femmil, må det være en løper som ikke skal til VM i skiskyting, sier Torgeir Bjørn, og drar enda et navn opp av hatten:

- Som femmilsløper er jo Frode Andresen den som har mest å vise til, poengterer han.

Dessverre har Frode Andresen slitt med store mageproblemer så langt i vinter. Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om å bli frisk nok til å kjempe om en VM-plass.

Les også: Nekter å gi opp håpet

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken