Derfor skallet Zidane

Foto: (FOTO: REUTERS/SCANPIX)

Den seriøse avisen The Guardian mener å vite hvilket ord som utløste Zidanes raseri.

10.07.06 20:05

Det hersker liten tvil om at Zidane ble provosert i forkant av den groteske nedstangingen av Materazzi ti minutter før slutt i VM-finalen.

The Guardian mener altså å hvite hva provokasjonen besto i:

«Terrorist»
Marco Materazzi skal ha kalt Zidane «terrorist» - med henvisning til den franske kapteinens algeriske bakgrunn og muslimske tro.

Ingen spillere på noen av lagene har hittil kommentert hva som ble sagt mellom Zidane og Materazzi i sekundene før rullegardinen gikk ned for førstnevnte.

Zidane bekrefter selv at han ble provosert, men vil ikke si hva Materazzi sa:

- Han har fortalt meg at Materazzi sa noe veldig alvorlig, men han vil ikke fortelle hva, sier Zidanes agent Alain Mgliaccio til BBC Radio Five Live.

Samtidig opplyser agenten at Zidane trolig vil legge frem sin versjon av det som skjedde i løpet av de neste dagene.

- Vet ikke hva terrorist betyr
Etter å ha hørt historiene om at Materazzi skal ha kalt Zidane en terrorist, gikk han offentlig ut og benektet disse påstandene mandag kveld.

Men Materazzi vil fremdeles ikke ut med hva han sa for å få Zidane til å se rødt.

- Det stemmer overhodet ikke, jeg kalte ham ikke en terrorist. Jeg er en uvitende person. Jeg vet ikke en gang hva terrorist betyr, sa Materazzi til det italienske nyhetsbyrået ANSA sent mandag kveld.

Kraftige reaksjoner
Reaksjonene har vært voldsomme verden rundt etter det som skjedde søndag kveld - da en av fotballhistoriens aller største profiler ga seg selv en fullstendig uverdig avslutning på karrieren.

Dagen derpå slaktes han i franske medier.

«Hva skal vi si til våre barn og alle andre dom har deg som forbilde og følger ditt eksempel? Hvordan kunne dette skje med en mann som deg?» spør sportsavisa L'Equipe på lederplass.

«Hva sa Marco Materazzi?»
Også norske fotballjournalister og -eksperter er rystet.

«Hva sa Marco Materazzi? Hva sa han som fikk det til å klikke til de grader for verdens beste fotballspiller?» spør Svein Mathisen i sin blogg på FXT.no

Nå har han kanskje fått svaret.

Hendelsen diskuteres også heftig på TV 2 Nettavisens debattforum Veggavisen. Her finner du tråden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.