Derfor slapp han rødt kort

Foto: (TV 2)

Erlend Holm mener selv at han fortjente rødt kort, men fikk ikke engang gult for grisetaklingen på Tarik Elyounoussi. Her er dommerens forklaring.

24.04.07 11:04

Fredrikstad var svært misfornøyde med den behandlingen Tarik Elyounoussi ble utsatt for å møtet med Aalesund på Color Line Stadion søndag kveld.

Allerede etter ett minutt ble han tatt knallhardt av Erlend Holm.

Fjørtoft stod i veien

- Sånne taklinger skal føre til rødt kort. De hører ikke hjemme på fotballbanen, sa Holm til Nettavisen dagen etter.

Dommer Svein-Erik Edvartsen tok samme fly som Fredrikstad hjem fra Ålesund, men dette var forsinket. Og hele mandagen satt han opptatt i møter. Han hadde derfor ikke sett episoden i reprise, bare fått med seg at den allerede var behørig omtalt.

- Jeg så ikke den situasjonen godt nok, erkjenner Edvartsen overfor Nettavisen.

- Jeg så at han ble taklet, men jeg så ikke helt hvordan taklingen var eller hvor han traff. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde en Aalesund-spiller foran meg, forklarer den unge og lovende dommeren.

Videovinduet over viser ganske riktig at Karl Oskar Fjørtoft stod mellom Edvartsen og taklingen.

- Det var ingen spillere som reagerte, heller. De pleier å gi beskjed hvis de mener noen skal ha rødt kort, påpeker Edvartsen.

Ingen karantene
Men, som han også sier:

- Hvis bildene viser at det skulle vært rødt kort, legger jeg meg helt flat. Og når han som satte inn taklingen sier det selv, tviler jeg på at jeg vil bedømme det annerledes.

Norges Fotballforbund kommer uansett ikke til å se nærmere på saken.

- Det er ingenting forbundet kan gjøre. Dette er en sak som dommeren avgjør der og da. Det finnes ingen åpning i regelverket som gjør at vi kan gå inn og gjøre noe med denne type saker i ettertid, sier informasjonssjef Roger Solheim til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag