Gå til sidens hovedinnhold

Derfor slår Vålerenga TIK

- Det er «god natt» for Trondheim hvis de ikke vinner minst én av de to første kampene, tror Ole Eskild Dahlstrøm. Hamars hockeyhelt vurderer finalelagene – her er hans terningkast.

TV 2 Nettavisen ba Ole Eskild Dahlstrøm om å vurdere de to finalelagene opp mot hverandre – posisjon for posisjon. Med terningkast. Han var ikke vond å be.

- Hvis Vålerenga vinner de to første kampene, er det «god natt». Jeg tror ikke TIK har så mye ekstra krefter å sette inn. Sesongen i Norge er lang. TIK er helt avhengig av å vinne en av de to første kampene, mener Ole Eskild Dahlstrøm.

- Det er ikke utenkelig at VIF vinner 4-0, men samtidig har det skjedd større undere enn at Trondheim vinner NM-gullet, sier Dahlstrøm til TV 2 Nettavisen.

Han sammenligner Trondheim med Muhammed Ali.

- Trondheim har i år hatt Norges beste førstefemmer, med Ilya Dubkov som hærfører. De spiller smart og økonomisk. De bruker ikke krefter unødvendig. Det er litt som Muhammed Ali; «fly like a butterfly, sting like a bee». De bruker masse krefter når sjansene byr seg, forklarer Storhamar-veteranen.

Dahlstrøm innrømmer at han har en personlig favoritt i finaleserien:

- Hvis Tommy Marthinsen blir matchvinner, blir jeg glad. Han er min mann. Hvis jeg skulle unne noen hell og lykke under sluttspillet, så må det bli nettopp Tommy.

Her er Dahlstrøms vurderinger av finalelagene:

KEEPERE:
Trondheim: Joakim Wiberg (Øyvind Sørlie):

- Jeg tror Trondheim kommer litt svakere ut på keepersiden. Men det er mer fordi Chris Mason klarer seg mer alene, mens TIK-keeperne må ha litt mer hjelp av systemet. Men Joakim Wiberg er innmari god.

Vålerenga: Chris Mason (Tommy Lund):

- Vi har ikke spilt så mye mot Vålerenga som vi pleier, men Mason virker rett og slett god. Når du er keeper i NHL, har du vist at du er god i mange år. De må levere varene hele tiden. Det er kamp om plassene i NHL. Han er nok den viktigste spilleren i Vålerenga. Jeg tror Mason kan gjøre noen flere tabber enn Wiberg. Hvis ikke Wiberg er god, blir Trondheim spist levende av Vålerenga.

BACKER:

Trondheim:

- Trondheim spiller med få backer. Suksessen til TIK ligger i at alle ledd er sammensveisa, keeperen er avhengig av backene, og backene avhengig av løperne. TIK er mer en lagmaskin. De har en bra mix i forhold til defensive og offensive backer. Duane Harmer og Petr Jurecka vil alltid være de kreative. De er avhengig av at de rette backene setter i gang spillet.

Svakheten må være farten. Men den kompenserer de som regel ved å ha en ekstra mann med hjem. Kommer du forbi backen, kommer ofte en løper i veien.

Vålerenga:

- Vålerenga har også spillere som tar defensivt ansvar. Det er litt jevnere på backsiden, Vålerenga har litt flere og vil kunne holde trykket oppe litt mer. Myrvold er avhengig av at det dårlige slagskuddet hans fungerer. Vålerenga får ett øye mer på terningen bedre fordi de har flere gode backer.

LØPERE:

Trondheim:

- Trondheim har i år hatt Norges beste førstefemmer, med Ilya Dubkov som hærfører. De spiller smart og økonomisk. De bruker ikke krefter unødvendig. Det er litt som Muhammed Ali; «fly like a butterfly, sting like a bee». De bruker masse krefter når sjansene byr seg.

- Får de tre sjanser, så scorer de et par mål.

- De har også et bra power play, noe som er uhyre viktig i sluttspillet. Bell har vært god i power play. Han styrer spillet som point man. Det er en stor risiko, for hvis det går dårlig er han plutselig enslig back hjemover.

Stokvik er en sånn kar som plutselig kan ta pucken og gå inn og score ut av ingenting. Du kan kaste han utpå og si "nå gjør du det selv " og så klarer han det til og med.

TIK har noen konstellasjoner som har vist seg å fungere veldig bra. TIK har kjempegod førsterekke og en ganske god andrerekke, men litt tynnere bakover.

Vålerenga:

- De har flere strenger å spille på. Det er litt som oss i Storhamar; vi har 10-15 mann som har scoret over 10 mål i grunnserien, og trodde det var det vi skulle ta TIK på i semifinalene. Og det er vel faren for Vålerenga også. Hvis Vålerenga ikke får satt sjansene sine, kan de bli frustrerte.

- Jeg har veldig sansen for Tommy Marthinsen, han har kjempebra speed. Og så har jeg sansen for Øystein Olsen. Folk vil kanskje si at jeg er gal, men det er et bra hodet på han; et vinnerhode. Når folk blir slitne, så kan Øystein ta tak.

- Vålerenga er favoritt i mine øyne. Nå skal ikke jeg si at vi slet ut TIK helt i semifinalene. Vi hadde et spillemessig overtak i alle kampene, men satte ikke jsansene. Men jeg tror Vålerenga orker mer. Og ork i sluttspillet er veldig effektivt.

Total poengsum:
Trondheim 14
Vålerenga 15

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken