*Nettavisen* Sport.

Derfor slo han ikke Cavendish

Foto: Christophe Ena (AP)

José Joaquin Rojas ble satt ut av spill da han fikk en knyttneve i siden av Alessandro Petacchi.

07.07.11 09:51

Den spanske sprinteren José Joaquin Rojas (Movistar) sykler ikke lenger i grønt etter onsdagens Tour de France-etappe. Rojas ble, i likhet med Tom Boonen, diskvalifisert fra den innlagt spurten på grunn av at de tydelig skiftet bane.

Selv var ikke Movistar-rytteren helt enig med dommerne i den avgjørelsen, og fyrte i vet følgende twitter-melding i retning juryen;

- And this is the best race in the world? God I come and see it! Disqualified because they feel like, well, more like Gilbert...

Etter diskvalifikasjonen har Rojas åtte poeng opp til ledende Gilbert, som har 120 poeng. Evans (90), Cavendish (84) og vår egen Thor Hushovd med 82 poeng følger så.

Diskvalifikasjonen var ikke det eneste Rojas var misfornøyd med etter onsdagens etappe. Spanjolen skylder på en italiener etter at han ikke maktet å ta seg forbi Mark Cavendish på de siste meterne av etappen.

- På slutten var jeg selvsikker, hadde gode bein og så etter hjulet til Cavendish da Petacchi ga meg et hardt slag i siden med litt over en kilometer igjen, sier Rojas i en pressemelding.

Det kan virke som Rojas har tilgitt Petacchi for slaget, med tanke på hva han uttrykker videre i pressemeldingen.

- Jeg fikk nesten ikke puste og var ute av balanse, derfor mislykkes jeg i å slå Cavendish. Uansett, vi snakker om en av tidenes beste sprintere og jeg er fornøyd med å knuffe med han, avslutter Rojas.

Torsdag fortsetter Tour de France med en etappe fra Dinan til Lisieux hvor Rojas vil være ute etter å ta flere poeng i kampen om den grønne trøya.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (7. juli) :

Også i 2006 var Lisieux startby for en etappe i Tour de France. Hvem vant den?

1) Robbie McEwen 2) Thor Hushovd 3) Oscar Freire

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.