Gå til sidens hovedinnhold

Derfor sluttet Forsberg etter tre dager

Comebacket varte i 35 minutter. Her forklarer Peter Forsberg hvorfor.

Peter Foppa Forsberg er en av tidenes mest legendariske hockeyspillere, og fredag gjorde han comeback i NHL - for Jonas Holøs´ Colorado Avalanche. Han skrev under på en kontrakt som ville gi ham én million dollar for resten av sesongen.

Tre dager og to kamper senere er det imidlertid slutt.

Klubben bekrefter
Det offentliggjorde Colorado i en pressemelding mandag ettermiddag norsk tid.

Mandag kveld fortalte så Forsberg hvorfor han gjorde som han gjorde.

- Tiden har kommet. Jeg har kommet hit for å fortelle at jeg slutter. Denne gangen er det også én ting som er sikkert - jeg tviler ikke, sa han.

- Jeg skyldte meg selv å prøve én gang til, men jeg må gi meg nå. Jeg var ikke hundre prosent etter kampen. Jeg hadde en følelse av at det var bedre å gi seg før jeg pådro meg en ny skade. Jeg har vært gjennom 25 operasjoner, og har lovet kjæresten min Nicole at jeg ikke skal forsøke igjen hvis jeg ikke kan forsvare meg. Jeg pratet med henne etter den siste kampen mot Nashville. Så bestemte jeg meg.

Dermed er karrieren over - nesten 21 år etter at han spilte sin første A-lagskamp for Modo, 6. mars 1990. Han legger skøytene på hylla med umiddelbar virkning. Nøyaktig hva som er årsaken til at han slutter nå, skal være uklart. Han har imidlertid slitt med en kronisk fotskade, og kanskje er det den som fortsatt plager ham.

Comebacket endte dermed med minus fire i statistikken hans på de to comeback-kampene, og han klarte ikke å registrere seg for mål eller målgivende pasninger. Karrieren hans er imidlertid full av høydepunkter. Han har vunnet Stanley Cup flere ganger, vunnet VM-gull med Sverige, OL-gull med Sverige og selvfølgelig fått en rekke individuelle utmerkelser. I 2003 ble han blant annet kåret til den viktigste spilleren i NHL.

Før han returnerte til NHL spilte han sammen med både Per Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen i svenske Modo.

Da Nettavisen intervjuet hockeylegenden om Zuccarello Aasens muligheter i NHL, svarte han følgende:

- Alt taler for at han kommer til å gjøre suksess i NHL.

Les hele saken her.

Zuccarello kan spille videre i NHL.

Avsluttet mot Nashville
For Forsberg ble imidlertid bortekampen mot Nashville natt til søndag hans siste noensinne.

Kommentarer til denne saken