RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor sluttet Graham Poll

Sist oppdatert:
Graham Poll har gitt seg som dommer i England. Her forklarer han hvorfor han sluttet.

Graham Poll, en tidvis kontroversiell fotballdommer, har takket for seg etter mange år i trofast tjeneste på det øverste nivået i England. Han har dømt en rekke internasjonale kamper, også i mesterskap.

Men nå er det altså over for 43-åringen.

- Skyteskiver
Poll takket for seg fire dager før han ville ha gått over i pensjonsalderen uansett, men det var for å markere sin misnøye med FA-sjef Brian Barwick. Poll mener dommerne ikke blir beskyttet av fotballforbundet mot drittslenging og ufine tirader fra spillere og managere.

- Dommere var en gang autoritative figurer. Nå er de skyteskiver for managere og spillere som psykologisk går løs på oss for å vinne, koste hva det koste vil, sier Poll til The Sun.

«Fuck off»
Poll ga John Terry to gule kort i en hissig batalje mellom Chelsea og Tottenham i november. Terry hevdet i etterkant at Poll sa «fuck off» til Terry, og at dommeren forandret mening når det gjaldt årsaken til det røde kortet. Det ble også hevdet at Poll sa til to Chelsea-spillere at de manglet disiplin, og at de «trengte å bli lært en lekse».

Poll nektet for at noe slikt hadde skjedd, og han følte at Brian Barwick ikke ville bidra med den nødvendige støtten på vegne av alle dommere.

Terry erklærte seg skyldig for upassende oppførsel, og fikk 10.000 pund i bot. Han ble ikke suspendert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere