Gå til sidens hovedinnhold

Derfor smiler Johaug

Justyna Kowalczyk blir ingen trussel på 10-kilometeren.

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Marit Bjørgen og Therese Johaug er om mulig enda større favoritter før tirsdagens 10-kilometer fristil, etter at Justyna Kowalczyk mandag offentliggjorde at hun står over VM-rennet.

- Selvfølgelig føles det litt rart å se rennet på TV og ikke gå selv. Som idrettsutøver ønsker jeg å konkurrere, men jeg er enig i trenerens avgjørelse. Det viktigste rennet er 30-kilometeren i klassisk, og da er det riktig å stå over dette løpet, opplyser Kowalczyk, ifølge NTB.

Sportssjef Åge Skinstad håper dette betyr at Kowalczyk kommer sterkere tilbake.

- Det er veldig få som klarer å gå alle distanser. Jeg pratet så vidt med Justyna i går, og da sa hun at hun var i fin form. Jeg håper ikke at hun står over fordi hun er syk eller skada, men for å gi oss hardere konkurranse senere i mesterskapet, sier Skinstad til Nettavisen.

Bjørgen vil ha flere gull
Bjørgen går ut sjette sist på intervallstarten, mens Therese Johaug, som egentlig skulle begynne rett før Kowalczyk, går ut sist. Det har hun planer om å utnytte.

- Det er ikke til å stikke under en stol at Marit vil sette standarden på løpet og at vi andre vil ha tider å gå på. Jeg skal nok få sekunderinger, smilte Johaug lurt på mandagens pressekonferanse.

Bjørgen lar seg ikke skremme av lagvenninnen.

- Jeg må gå mitt eget løp, uansett hvor jeg starter.

Bjørgen sier at hun er sulten på flere gull, selv om målet for VM - ett individuelt gull - for lengst er innfridd.

- Jeg har klart målet mitt, men er absolutt ikke mett. Jeg er nullstilt og veldig klar for distansen i morgen, sier den store favoritten før 10-kilometeren.

Advarer mot Kalla
Mandagens pressetreff i Val di Fiemme ble arrangert før de norske løperne fikk vite at Kowalczyk ikke skal delta tirsdag. Johaug nevnte derfor den polske jenta som en av sine argeste utfordrere i medaljekampen, men trakk også fram et annet navn.

- Vi må se opp for Charlotte Kalla. Hun har tross alt et OL-gull fra denne distansen, og er nok revansjesugen, sa Johaug.

Skinstad tør ikke håpe på en repitisjon av lørdagens skiathlon, da Bjørgen, Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira sikret firedobbelt norsk og alle tre medaljene.

- Kalla har sin klare styrke på 10-kilometer fristil, og har vist seg sterk hittil i mesterskapet, så det er ikke så enkelt som å bare tapetsere pallen, men jeg håper én eller flere norske jenter tar medaljer i morgen.

(Artikkelen fortsetter)

Er store favoritter
Norge stiller med Bjørgen, Johaug, Weng, Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og det lukter medalje lang vei av det knallsterke laget.

Rett før VM i Val di Fiemme gikk Therese Johaug til topps på 10-kilometeren i fristil i Davos, foran nettopp Kowalczyk. Størmer Steira ble nummer tre, mens Bjørgen sto over.

I den klassiske 10-kilometeren i La Clusaz i januar, vant Bjørgen foran Johaug, mens Kowalczyk ble nummer tre.

10-kilometeren i Tour de Ski ble vunnet av Kowalczyk foran Størmer Steira og Krista Lahteenmäki, mens Johaug endte på fjerdeplass.

Bjørgen vant sesongens to første 10-kilometere i verdenscupen, mens Kowalczyk gikk til topps i den tredje og siste før jul.

Det ser altså lyst ut for Bjørgen og Johaug, som sammen med Kowalczyk er de eneste som har vunnet 10-kilometere denne sesongen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken