RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor smiler LSK

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Ny trener, «nye» spillere. Optimismen er kommet tilbake på Åråsen.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Mandag fikk Erland Johnsen oppgaven med å lede LSK-skuta ut 2008-sesongen, og onsdag var spillerne tilbake på sin første trening etter en drøy uke med sommerferie. Noen blylodd over skuldrene fattigere, etter å ha slått Aalesund før sommerhvilen, og med flere grunner til optimisme:

* Fast trener på plass
* Tidligere landslagsback Marius Johnsen tilbake
* Landslagsspiller og LSK-motor Bjørn Helge Riise tilbake

Og selv om ingen vil snakke høyt om ambisjonsnivået, så er det ingen tvil om at Lillestrøm-spillerne ser lyst på høstsesongen.

- Bjørn Helge og Marius er to kvalitetsspillere som vil heve laget, både på kamp og i trening, sier toppscorer Olivier Occean.

- De vil være utrolige viktige nå som vi skal ut i en lang høstsesong med serie- og Uefacupspill. Det er to meget gode spillere, påpeker Steinar Pedersen.

(Les videre under bildet)

Skadeforfulgt duo
Det er det liten tvil om at den gamle Start-spilleren har rett i. Marius Johnsen (26) fikk sin debut for landslaget i 2005, og står med syv landskamper så langt, den siste i begynnelsen av fjoråret. Bjørn Helge Riise (24) slo igjennom for fullt i fjor, og var fast inventar på Åge Hareides mannskap frem til en skade i begge lyskene ødela – noe som har gjort at Riise ikke har fått så mye som et minutts spilletid i årets serie.

Fortsatt er man forsiktige med matchingen av de to landslagsspillerne på Åråsen, og Bjørn Helge Riise forlot også onsdagens treningsøkt tidlig, mens Marius Johnsen fortsatt kjenner smerter når han trener for fullt.

- Det er litt dag for dag. Jeg kjenner smerter når jeg har vanlige fotballøkter, så jeg må være litt forsiktig. Samtidig trener jeg en del ekstra og alternativt for å bli klar, sier Johnsen til Nettavisen.

Optimistisk LSK-trener
Navnebror, trener Erland, regner likevel med å ha landslagsduoen snarlig på plass, og mener den vil være en betydelig forsterkning for Åråsen-laget.

- De er to gode landslagsspillere, og det er klart det vil ha betydning.

- De vil gi oss enda en dimensjon, både som typer og kvalitetene deres. Det blir moro å få dem tilbake, sier LSK-treneren.

Like moro synes Lillestrøm-spillerne at det er å få Johnsen på plass som permanent trenerløsning – i alle fall ut sesongen.

- Det er helt forskjellig her nå, både på trening og i kamp, det er dette vi trengte, sier Olivier Occean, som er spesielt fornøyd med hvordan trenerbyttet har slått ut for hans egen del.

- Det er mer bevegelse på topp, og vi må lage mer rom for oss selv. Dessuten er det spiss jeg er, og det ser det ut som jeg får spille nå, sier Occean med et lurt smil om munnen.

Spillerstøtte
LSKs styreleder Per Mathisen sa mandag til Nettavisen at det var bra for klubben og spillerne at man slapp et trenerbytte til i sesongen. Det er både Occean og Steinar Pedersen helt enige i.

- Ja, Erland kjenner oss, både personlig og profesjonelt, og det er en fordel, mener duoen.

- Jeg synes dette ser veldig bra ut, sier en optimistisk Steinar Pedersen.

Og akkurat spillernes støtte var en av hovedårsakene til at Erland Johnsen valgte å si ja til jobben som LSK-trener.

- Uten spillerne i ryggen hadde jeg ikke prøvd meg på dette.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere