Gå til sidens hovedinnhold

Derfor stengte Hareide treningen

Dagen før Norges første VM-kvalkamp lukket Åge Hareide landslagstreningen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fredag ettermiddag holdt det norske landslaget i fotball sitt siste pressetreff før kampen mot Island, den første i kvalifiseringen til verdensmesterskapet i Sør-Afrika i 2010.

Ett av temaene som ble tatt opp, var naturligvis at landslagssjef Åge Hareide plutselig hadde bestemt seg for å lukke dørene for den siste treningsøkta.

- Vi bestemte oss i går kveld for å repetere litt på dødballene våre, og det er årsaken til at vi stenger treningen, sier Hareide.

Svak konsentrasjon
Han var ikke fornøyd med torsdagens økt.

- Vi hadde litt dårlige forhold på treninga i går. Men vi hadde også litt dårlig kvalitet på det vi gjorde. Det var deler av bevegelsene våre og konsentrasjonen som ikke var helt topp i går. Vi hadde en runde på det etter treninga og skal gjøre det bedre i dag, la han til.

30 timer før alvoret starter, virket stemningen avslappet og rolig i den norske leiren. Det er kun ett spørsmål som står igjen når det gjelder laguttaket, og det gjelder hvem som får spille sammen med Martin Andresen på midtbanen.

Per Ciljan Skjelbred og Fredrik Winsnes ser ut til å bli foretrukket.

Men:

- Begge har litt problemer, konstaterer Hareide.

- Fredrik hadde veldig stive lysker i går, men han er på bedringens vei. Per Ciljan var til behandling i går, og vi håper at vi får et svar på treningen, om han blir klar eller ikke.

Skal presse
Resten av laget er allerede klart. Rune Jarstein står i mål, backrekken består av Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland og John Arne Riise. Og på topp stiller Norge med trioen Steffen Iversen, Thorstein Helstad og John Carew.

Taktikken er det imidlertid ingen usikkerhet rundt.

- Vi må legge press på Island fra første sekund og det skal vi gjøre! Så får vi se hvor dyktige vi er på å opprettholde det presset utover i kampen.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken