Gå til sidens hovedinnhold

Derfor sutrer Cavendish

- Jeg er underbetalt, sier Columbia-stjernen.

Mark Cavendish har for vane å snakke med store bokstaver. Det gjør han også under de pågående samveldelekene i India.

- Rytterne som valgte å droppe dette mesterskapet, gjorde en feilvurdering. Dersom du ser på sjansene for å bli syk, så skjer ikke det dersom du tar vare på deg selv. Når man er singel tar man en sjanse om man ligger med ei jente. Det er alltid en viss risiko for at det skjer noe, melder Cavendish via The Observer.

Men det er ikke seksualundervisning som først og fremst opptar 25-åringen for tiden.

Angrep ledelsen
Cavendish langet i forrige uke ut mot ledelsen i laget.

- Jeg er ikke lenger sikker på om team manageren (Bob Stapleton, vår anm.) setter pris på meg. Jeg har ikke blitt tilbudt noen ny kontrakt ennå, og jeg vet ikke årsaken til det. Jeg forholder meg til en kontrakt jeg skrev under for flere år siden. Det finnes ingen godvilje, ingen bonuser – ingenting. Jeg føler meg nesten misbrukt med tanken på hva jeg har oppnådd, fortalte Cav.

Sitater som selvsagt ble tolket som om han var på vei bort fra Team Columbia.

Mister sponsoren
Kanskje var det derfor 25-åringen følte for å forklare angrepet sitt litt nærmere. I helgen konkretiserte han at utspillet var rettet mot sponsorene.

Eller snarere sponsormangelen i laget.

- Vi er det sykkellaget på kloden med mest suksess, og noe er fundamentalt galt når vi ikke drar inn nok sponsorkroner, forteller han til The Observer.

Klesprodusenten Columbia trekker seg nemlig ut av det som kommer til å hete HTC-High Road etter sesongen.

- 99 prosent av oss gjør ikke bare det vi skal, vi overpresterer hver eneste uke. Så er det de folkene som skal skaffe oss nye sponsorer. Det er frustrerende når de ikke lykkes og det går ut over oss andre. Min frustrasjon bunner ut i det faktum at jeg har blitt underbetalt denne sesongen, og den neste, fordi vi ikke drar inn nye sponsorer, forteller han.

Betaling som fortjent?
Ettersom sprintstjernen hele tiden kobles opp mot det britiske Sky-laget, passet han også på å nevne at han foreløpig ikke har planer om å flytte på seg.

- Jeg elsker laget og jeg elsker å være en del av det. Dette er den beste plassen å gjøre det jeg ønsker å gjøre: Sykle, ha det morsomt og vinne. Men dersom alt presset ligger på deg, bør man ikke ha en følelse av å bli utnyttet.

- Jeg er en lojal person, men jeg ønsker å bli betalt som fortjent, legger han til.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken